Ο Βελόπουλος ζήτησε την επαναφορά της θανατικής ποινής

Ο Βελόπουλος ζήτησε την επαναφορά της θανατικής ποινής
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής. eurokinissi

Την επαναφορά της θανατικής ποινής και την απελευθέρωση των κανόνων εμπλοκής της Αστυνομίας ζήτησε ο Κυρ. Βελόπουλος, με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, μιλώντας επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τις χρηματοδοτικές εταιρείες συμμετοχών και τα πιστωτικά ιδρύματα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. «Εμείς θα ευχηθούμε να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσει η πολεμική σύρραξη εκατέρωθεν», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε.

«Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι ένα ιστορικό γεγονός. Γνωρίζετε ότι οι Ισραηλινοί απαγορεύεται να πάνε σε δικό τους ναό στο ιερό όρος, γιατί οι μουσουλμάνοι έχουν στήσει εκεί τζαμιά; Πάνω στο ναό των Ισραηλινών. Από τότε που στήθηκαν τα τζαμιά οι Ισραηλινοί απαγορεύεται να πάνε εκεί και να προσκυνήσουν. Φανταστείτε λοιπόν οι Μουσουλμάνοι να έκαναν τζαμί στην Ακρόπολη και να μην μπορούσαμε εμείς να πάμε στον Παρθενώνα να τον δούμε. Πρέπει όμως να δούμε ποιος υποθάλπει τις επιθέσεις Παλαιστινίων κατά των Ισραηλινών. Και αυτός είναι ο Ερντογάν. Αυτός προμοτάρει τους Παλαιστινίους. Αν κάποιος θέλει λοιπόν να κάνει παντιέρα υπέρ κάποιων που τάσσονται με τον Ερντογάν πρέπει να γνωρίζει ότι κάνει λάθος. Επίσης, τα παιδιά των Ισραηλινών δεν είναι παιδιά; Μόνο των Παλαιστίνιων τα παιδιά σκοτώνονται; Γι’ αυτό εμείς λέμε: ειρήνη μεταξύ των δύο πλευρών. Ιστορικά όμως το Ισραήλ έχει δίκιο», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος ζήτησε αυστηροποίηση των ποινών, επαναφορά της θανατικής ποινής και απελευθέρωση των κανόνων εμπλοκής της Αστυνομίας, με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Όποιος διέπραξε αυτό το έγκλημα είναι κάθαρμα. Και αν αυτοί συλληφθούν τώρα, σήμερα, θα εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν. Εμείς υποστηρίζουμε ότι αυτοί δεν πρέπει να ξαναδούν ήλιο. Αλλάξτε τώρα το νομοθετικό πλαίσιο. Αυτό που λέτε εσείς είναι να πάνε φυλακή για 20 χρόνια. Μα αυτοί σήμερα είναι 30 χρόνων και όταν βγουν από τη φυλακή θα είναι 50. Γιατί να βγουν; Όποιος σκοτώνει ένα νέο άνθρωπο, μια μωρομάνα, όποιος βιάζει παιδί πρέπει να καταδικάζεται σε θάνατο. Και μην μου πείτε ότι δεσμεύεστε από την ΕΕ. Μην επικαλείστε κάθε φορά την ΕΕ. Γιατί αν υπήρχε πραγματικό ευρωπαϊκό δίκαιο δεν θα υπήρχαν Τούρκοι σε Κυπριακό έδαφος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε μια αστυνομία λοβοτομημένη. Κανονικά οι αστυνομικοί έπρεπε να έχουν βαρέα ανθυγιεινά, γιατί τρέχουν όλη τη μέρα στους δρόμους και κινδυνεύει η ζωή τους. Πρέπει να απελευθερωθούν οι κανόνες εμπλοκής. Οι αστυνομικοί πρέπει να έχουν τέηζερ, το οποίο δεν αφαιρεί ζωή αλλά ακινητοποιεί τον εγκληματία. Να εφοδιαστούν με αλεξίσφαιρα γιλέκα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα