Μητσοτάκης κατά Πολάκη με πρόταση δυσπιστίας – Η απάντηση Δραγασάκη

Μητσοτάκης κατά Πολάκη με πρόταση δυσπιστίας – Η απάντηση Δραγασάκη
Πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη Eurokinissi

Πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτού υπουργού Υγείας κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. “Πείστηκα ότι το πρόβλημα σας δεν είναι ο Πολάκης, είναι ο Τσίπρας" η απάντηση Δραγασάκη.

Πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ανταποκρίνεται στο θυμό της ελληνικής κοινωνίας γιατί “η χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης απέναντι σε ένα μαχητή της ζωής προκάλεσε δικαίως την οργή των πολιτών”. 

Έκανε λόγο για απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε ένα νέο επιστήμονα με αναπηρία και υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του ξεσηκώνει το φιλότιμο των Ελλήνων και υποστήριξε πως όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον καλύπτει το ζήτημα αποκτά άλλη διάσταση, αφορά το ύφος και ήθος της εξουσίας όπως την ασκούν αυτοί που την κατέχουν σήμερα.

“Είναι υποχρέωση ας να αξιοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για να αναδείξουμε αυτή τη συμπεριφορά”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υποστήριξε ότι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα μόρια και επιδόματα δεν αρκούν αποτελούν απαραίτητα μέτρα αλλά είναι αμυντικά μέτρα, ενώ οι άνθρωποι με δυσκολίες χρειάζονται κοινές αφετηρίες και ευκαιρίες. Κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό ότι απρόκλητα δημοσίευσε του ΦΕΚ του διορισμού του κ.Κυμπουρόπουλου ως ψυχίατρου και έκανε λόγο για θράσος του κ.Πολάκη, υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να διαστρεβλώσει την ουσία της θέσης του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην καταδίκη Πολάκη από τον Ιατρικό Σύλλογο, τη συνομοσπονδία αναπήρων, αλλα και σύσσωμη τη δημοκρατική αντιπολίτευση. Αναφέρθηκε επίσης στην αντίδραση του Νίκου Φίλη, που ήταν παρών στην αίθουσα, καθώς και για άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαχώρισαν τη θέση τους από τον κ.Πολάκη. Υποστήριξε δε ότι σε άλλη χώρα ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του, και κατήγγειλε ότι “Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό”.

Σχολίασε δε τη φράση του πρωθυπουργού πως ο κ.Πολάκης είναι αψύς και σφακιανός λέγοντας ότι ο κ.Τσίπρας προσέβαλλε έτσι όλους τους Κρητικόυς. “Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός και έχω πολλούς φίλους. Ποιος σας είπε ότι οι Χανιώτες, οι Σφακιανοί,οι Κρητικοί είναι σαν τον κ.Πολάκη. Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο Κρητικο τραμπούκο”.

Η απάντηση Δραγασάκη

Λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες επικείμενες εκλογές, η ΝΔ επιχειρεί να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, επιμένοντας στη μικροπολιτική και τα εύκολα επικοινωνιακά τεχνάσματα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Γ.Δραγασάκης μιλώντας στην βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά του αν. υπουργού Υγείας Π.Πολάκη.

«Η κυβέρνηση όμως θα επιμείνει να μιλά για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την τόνωση των εισοδημάτων, τις 120 δόσεις και την αναβάθμιση της χώρας. Αλλά και για τις πολιτικές 4 χρόνων αυτής της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία, όπως και για κάθε πρόβλημα της κοινωνίας. Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο «Πολάκης». Είναι ο Τσίπρας, η λαϊκή στήριξή του και η αποδοχή του στην Ευρώπη. Πρόβλημά του είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ικανότητά της να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας . Η Νέα Δημοκρατία είχε προϋπολογίσει τη μείωση του αφορολόγητου για να εφαρμόσει, αν ποτέ κυβερνούσε, τη μεροληπτική φορολογική πολιτική της. Γι’ αυτό τώρα είναι σε αμηχανία, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνεται το αφορολόγητο. Για να μην επιτρέψουμε τον επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η ΝΔ, αλλά για να μιλήσουμε για τα επίδικα των εκλογών, καταθέτουμε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταλάβει ότι κάθε επιχείρημά της για την οικονομία καταρρέει, γι’ αυτό αποφεύγει τη συζήτηση ουσίας. Στο 3ήμερο της πρότασης εμπιστοσύνης όμως, θα συζητηθούν όλα» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα