Βουλή: Στη Δικαιοσύνη με απόλυτη πλειοψηφία και οι 10 της Novartis

Φωτογραφία από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση της Novartis
Φωτογραφία από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση της Novartis EUROKINISSI

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και οι οκτώ πρώην υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη για τυχόν διάπραξη του αδικήματος της δωροληψίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αφού η Βουλή αποφάνθηκε πως είναι αναρμόδια.

Την επιστροφή της δικογραφίας του σκανδάλου Novartis στη Δικαιοσύνη και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία η Ολομέλεια της Βουλής αποφαινόμενη με απόλυτη πλειοψηφία ότι το κοινοβούλιο είναι αναρμόδιο βάσει του σχετικού πορίσματος της Προανακριτικής για τη Novartis.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 172 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή και την ομάδα των ανεξάρτητων. Τη μη άσκηση δίωξης από τη Βουλή λόγω αναρμοδιότητας για τον πρώην πρωθυπουργό Aντώνη Σαμαρά και την αποστροφή του φακέλού του στις εισαγγελικές αρχές ψήφισαν 166 βουλευτές τόσο ως προς το αδίκημα της δωροληψίας όσο και ως προς το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ADVERTISING

Για τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας 165 βουλευτές ως προς το αδίκημα της δωροδοκίας και 164 βουλευτές ως προς το αδίκημα της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στην περίπτωση του Επίτροπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου ψήφισαν 168 βουλευτές την μη άσκηση δίωξης και για τα δύο αδικήματα.

Για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας 165 βουλευτές για το αδίκημα της δωροληψίας και 164 βουλευτές για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Στην ψηφοφορία για τον πρώην υπουργό της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο 163 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για το αδίκημα της δωροληψίας και 162 για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Για τον πρώην υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά 163 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για δωροληψία και 162 για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στην ψηφοφορία για τον αντιπρόεδρο και πρώην υπουργό Υγείας της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη 164 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για το αδίκημα της δωροληψίας και 163 για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα 164 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για δωροληψία και 165 για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ως προς τον πρώην υπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο 167 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για το αδίκημα της δωροληψίας και 166 για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Τέλος στην περίπτωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Κουτρουμάνη, 166 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για δωροδοκία και 165 για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τσίπρας σηκώνει το γάντι: Σύγκρουση σε τρία μέτωπα

Προ ημερησίας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ζητά ο Μητσοτάκης

Γεννηματά: Επιτομή αλυτρωτισμού το όνομα Μακεδονία του Ίλιντεν

SHARE:

24Media Network