Ερώτηση Ραγκούση για τις σημαντικές ελλείψεις στα σχολεία της Νίκαιας

Ερώτηση Ραγκούση για τις σημαντικές ελλείψεις στα σχολεία της Νίκαιας
Ο Γιάννης Ραγκούσης Eurokinissi

Ο Γιάννης Ραγκούσης έφερε στη Βουλή το ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτικών αλλά και σχολικών γευμάτων από τα σχολεία της Νίκαιας.

Με κατάθεση αναφοράς ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, καλεί την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να δώσει απαντήσεις σχετικά με την έντονη διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, ενώ έχουμε φθάσει στα τέλη Νοεμβρίου, σχεδόν τρεις μήνες από την έναρξη των μαθημάτων και για τη μη υλοποίηση του προγράμματος «σχολικά γεύματα» που με επιτυχία θεσμοθέτησε και εφάρμοσε ανελλιπώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2016.

Ειδικότερα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, επισημαίνει ότι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών αφενός εντείνουν τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες στη μόρφωση των παιδιών τους, ιδιαίτερα των μαθητών του Λυκείου που έχουν και τον κόφτη της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και την τράπεζα θεμάτων, αφετέρου αναγκάζουν τους γονείς να προσφεύγουν στην παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών από ιδιώτες (φροντιστήρια, κλπ), προσθέτοντας ένα ακόμα δυσβάστακτο κόστος στον επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό λόγω της ακρίβειας.

Συνακόλουθα, θέτουν με επίταση την ανυπαρξία του προγράμματος «σχολικά γεύματα» για τα Δημοτικά Σχολεία, τα οποία αποτελούν μία στήριξη στις οικογένειες των μαθητών, ενώ προβάλλουν την υγιεινή μεσογειακή διατροφή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα