Βούτσης: Οι συμβάσεις ανανεώθηκαν “οριζόντια” χωρίς διακρίσεις

Βούτσης: Οι συμβάσεις ανανεώθηκαν “οριζόντια” χωρίς διακρίσεις
Νίκος Βούτσης - Συζήτηση στην Ολομέλια της Βουλής (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

«Να αντιληφθούμε ότι στον 21ο αιώνα δεν πρέπει να αφήσουμε να σπάσει το επωαζόμενο αυγό του φιδιού για μια ακόμη φορά» επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής - Δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία ως Πρόεδρος της Βουλής ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών ο Ν. Βούτσης.

«Το σύνολο των αξιώσεων οι οποίες περιγράφονται στη συγκεκριμένη ρηματική διακοίνωση παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απαντώντας εκ μέρους της Βουλής στο Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την αντίδρασή του σε σχέση με την ρηματική διακοίνωση για τις Γερμανικές οφειλές. Ο Ν. Βούτσης πήρε τον λόγο κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

«Θα πρέπει με πολύ πιο μεγάλη ευαισθησία όλοι μας, όλα τα κράτη, όλες οι χώρες, κυρίως οι χώρες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά τα ζητήματα, εν προκειμένω η Γερμανία, να αντιληφθούμε ότι στον 21ο αιώνα δεν πρέπει να αφήσουμε να σπάσει το επωαζόμενο αυγό του φιδιού για μια ακόμη φορά» επισήμανε ο Ν. Βούτσης παρατηρώντας ότι , «δεν θα πρέπει με τυπικές και απαξιωτικές, επιτρέψτε μου να πω, εκφράσεις να αποσυρόμαστε από έναν διάλογο» για την «απαράγραπτη και απολύτως νόμιμη διεκδίκηση του Ελληνικού λαού».

Με “θεσμική προσήλωση” οι σχέσεις Βουλής-Δικαιοσύνης

Παράλληλα, ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι «ο απόλυτος σεβασμός ανάμεσα στην ανεξαρτησία της νομοθετικής εξουσίας και της δικαστικής εξουσίας θωρακίζεται με αυτό που πιστεύω ότι υπηρετήσαμε, μια θεσμική προσήλωση στη λειτουργία της Δημοκρατίας» αναφερόμενος στις σχέσεις της Βουλής και της Δικαιοσύνης τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Θα παραδώσω “καθαρό τοπίο” χωρίς εκκρεμότητες με το προσωπικό της Βουλής

Αργότερα, ο Ν. Βούτσης μίλησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αποκαλύπτοντας ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία ως Πρόεδρος της Βουλής ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των επικείμενων εκλογών. Ο Ν. Βούτσης έδωσε αναλυτικές απαντήσεις σε σχέση με τα δημοσιεύματα για το προσωπικό της Βουλής παρατηρώντας ότι θα παραδώσει στον διάδοχό του ένα «καθαρό τοπίο» χωρίς εκκρεμότητες στα ζητήματα αυτά. Ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Βουλή επί των ημερών του.

Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανανεώθηκαν “οριζόντια” χωρίς διακρίσεις

Ο Ν. Βούτσης σημείωσε, ότι παρά την εντονότερη εξωστρέφεια της Βουλής, την ενίσχυση του Καναλιού και την δημιουργία νέων υπηρεσιών, δεν έγιναν παρά «οριακές ενισχύσεις» σε επίπεδο προσωπικού. Ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανανεώθηκαν «οριζόντια» χωρίς διακρίσεις ή ενδιαφέρον για τις πολιτικές πεποιθήσεις των υπαλλήλων.

Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι η Βουλή είναι από τους λίγους οργανισμούς του Δημοσίου που έχει ολοκληρώσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες αξιολόγησης. Ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι αντιμετωπίστηκαν τα εκκρεμή ζητήματα με την ένταξη 68 ειδικών φρουρών στις υπηρεσίες της Βουλής και την προβλεπόμενη από τον νόμο για την κινητικότητα μετάταξη 64 αποσπασμένων υπαλλήλων που επιθυμούσαν να παραμείνουν στην Βουλή. Επίσης συνάφθηκαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με το προσωπικό καθαριότητας μετά το τέλος των εργολαβιών.

Σε σχέση με το Ίδρυμα της Βουλής, ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά δημιουργήθηκε οργανόγραμμα, ενώ υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κομμάτων το προσωπικό του Ιδρύματος να μην φτάσει πάνω από 39 άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα