Ξανθός σε Γεωργιάδη για ΚΕΕΛΠΝΟ: Μην σπεύδεις για πολιτικές διώξεις, θα εκτεθείς

Ξανθός σε Γεωργιάδη για ΚΕΕΛΠΝΟ: Μην σπεύδεις για πολιτικές διώξεις, θα εκτεθείς
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή των Ελλήνων, Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Ξανθός. Eurokinissi

Αλλαγή της ονομασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την θεσμική αναδιοργάνωσή του που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας στην Βουλή.

Να μην σπεύδει να θεωρήσει τις διώξεις για κακοδιαχείριση στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως «κατασκευάσματα» και «πολιτική δίωξη», γιατί «θα εκτεθεί» «συμβούλευσε» τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Παράλληλα, ο Αν. Ξανθός προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την θεσμική αναδιοργάνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα περιλαμβάνει κι αλλαγή ονομασίας του Κέντρου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για τις καταγγελίες για εξόρυξη bitcoins σε μηχανήματα σε χώρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Αν. Ξανθός επισήμανε στον Άδ. Γεωργιάδη ότι «πολύ εύκολα» βγήκε να θριαμβολογήσει για το πόρισμα των ορκωτών λογιστών σχετικά με την λογιστική διαφορά 87,1 εκατ. ευρώ που διαπιστώθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Αν. Ξανθός σημείωσε ότι αυτή η λογιστική διαφορά υποκρύπτει δαπάνες μη συμβατές με την αποστολή του ΚΕΕΛΠΝΟ κι ότι, κατά την γνώμη του, «επιβεβαιώνει ότι υπήρχε πολύ μεθοδικό σχέδιο» «ξεπλύματος» χρήματος και χρησιμοποίησης των δημόσιων πόρων για άλλους σκοπούς.

Πολάκη ήθελε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο ο Άδ. Γεωργιάδης

Ο Άδ. Γεωργιάδης εξέφρασε την … «απογοήτευσή» του που στην επίκαιρη ερώτησή του απάντησε ο Αν. Ξανθός, κι όχι «ο προσφιλής σε μένα κ. Πολάκης», αυτό όμως δεν τον απέτρεψε να προκαλέσει τον Αν. Ξανθό να του απαντήσει αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει τις εκλογές μόνο με διώξεις και φυλακίσεις πολιτικών της αντιπάλων.

Ο Άδ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι απομακρύνσεις υπαλλήλων από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο ορισμός της «πολιτικής δίωξης», καθώς απολύθηκαν «μόνο και μόνο γιατί δεν κάνανε το χατίρι του Πολάκη». Ο Άδ. Γεωργιάδης έφερε το παράδειγμα της κ. Τσαγκάρη που, αν κι αντιμετώπιζε ίδια κατηγορία με τον κ. Καλαμπαλίκη, απολύθηκε, κάτι που δεν ίσχυσε για τον δεύτερο επειδή, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, κατέθεσε όσα ήθελε ο Π. Πολάκης.

Αν. Ξανθός: Δεν βρίσκετε κακοδιαχείριση στα κανονικά νομίσματα και καταφεύγετε στα κρυπτονομίσματα

Σχετικά με τις καταγγελίες για την υπόθεση των bitcoins, ο Αν Ξανθός σχολίασε ότι η ΝΔ καταφεύγει στα … κρυπτονομίσματα, γιατί δεν μπορεί να βρει κάποιο στοιχείο κακοδιαχείρισης των … κανονικών νομισμάτων από την σημερινή διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Αν. Ξανθός διέψευσε την καταγγελία του Άδ. Γεωργιάδη ότι ο ελεγχόμενος υπάλληλος αναβαθμίστηκε, σημειώνοντας ότι μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία στο πλαίσιο της πειθαρχικής ποινής που του επιβλήθηκε. Ο Αν. Ξανθός παρατήρησε ότι η πειθαρχική ποινή ήταν η αυστηρότερη δυνατή και περιλάμβανε και τρίμηνη στέρηση μισθού.

Ο Άδ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε αν ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ που ελέγχει μέχρι και το πότε κλειδώνουν οι πόρτες σε κάθε κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ χρειάστηκε το δημοσίευμα με την καταγγελία για να κινηθεί. Ο Άδ. Γεωργιάδης σχολίασε δηκτικά ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο «ξεπλύματος» χρήματος «του ξέφυγε του κ. Πολάκη». Ο Αν. Ξανθός τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία ενοχική συμπεριφορά» από την διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ κι ότι κινήθηκε όπως προβλέπεται. «Δεν σας ενημερώνουν καλά οι άνθρωποι που είχατε επαφή, μάλλον επειδή έχουν απομακρυνθεί» σχολίασε από την μεριά του ο υπουργός Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα