Χαρίτσης: “Ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης” η τοποθέτηση Σκέρτσου

Χαρίτσης: “Ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης” η τοποθέτηση Σκέρτσου
Ο Αλέξης Χαρίτσης κατά την είσοδό του στη Βουλή Eurokinissi

Τοποθέτηση του Α. Χαρίτση σχετικά με την κριτική στην εισαγγελέα της έδρας στη δίκη Τοπαλούδη που άσκησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

«Η δημόσια τοποθέτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ σε μία δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, μία δίκη που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, συνιστά ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9. Ο κ. Χαρίτσης σχολίασε ότι «εφόσον ο κ. Σκέρτσος θέλει να τοποθετείται ως απλός πολίτης, ας τον αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης για να μπορεί να τοποθετείται επί παντός επιστητού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Μιλώντας για τη περιοδεία της Πέμπτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, σημείωσε: «Διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά τη μεγάλη ανησυχία και την αγωνία του κόσμου της εργασίας και των μικρομεσαίων για το τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική οικονομία». Τόνισε ότι όταν βλέπεις τι έρχεται, πρέπει να πράξεις τα δέοντα για να το αντιμετωπίσεις αλλά η απάντηση που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό για την«ολοκληρωμένη, κοστολογημένη πρόταση» τού “Μένουμε Όρθιοι” είναι ότι “ψάχνουμε … λεφτόδεντρα”».

«Δεν αξιολόγησε τις προτάσεις μας ούτε κατέθεσε ένα ανάλογο δικό του σχέδιο», σχολίασε, επισημαίνοντας ότι μετά από 45 ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να καταθέσει τις επικαιροποιημένες προτάσεις του, «που θα ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα, πιο δυσμενή, λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας». Διότι, πρόσθεσε, «αν δεν προχωρήσουμε εγκαίρως στις απαραίτητες παρεμβάσεις και μπούμε σε φαύλο κύκλο νέων απολύσεων, νέων λουκέτων, νέας απώλειας εσόδων για το κράτος και κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, οι δυσμενείς εξελίξεις θα γίνουν χιονοστιβάδα, που θα οδηγήσει σε κατάρρευση την ελληνική οικονομία».

Στον αντίποδα, υποστήριξε ότι «τη στιγμή που γίνεται διεθνώς σαφές ότι η κρατική παρέμβαση στην οικονομία είναι απαραίτητη συνθήκη για μπορέσουν να επιβιώσουν οι οικονομίες, να διασωθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη επικαλείται τον καπιταλισμό για να δικαιολογήσει την επιλογή της κυβέρνησης να μην προστατεύσει τις θέσεις εργασίας».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «πρέπει να παραμείνει ζωντανή η προσφορά και η ζήτηση και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην επιδοτήσει την αναστολή των συμβάσεων, αλλά τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς». Χαρακτήρισε την αντίδραση της κυβέρνησης ως «ανεπαρκή και καθυστερημένη», αφού «έχει εξαγγείλει δημοσιονομικά μέτρα μόλις 3% του ΑΕΠ και έχει υλοποιήσει ακόμη λιγότερα». Υπογράμμισε ότι ο μεγάλος προβληματισμός, πλέον, δεν είναι αν θα έχουν κέρδη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

«Τώρα που δεν έχουμε και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που είχαμε μέσα στα μνημόνια, μπορεί να στηριχθεί με ζεστό χρήμα η οικονομία, να στηριχθεί η εργασία, το διαθέσιμο εισόδημα και η μικρομεσαία επιχείρηση για να μην οδηγηθούμε σε έναν νέο φαύλο κύκλο κατάρρευσης της οικονομίας», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα