Χαρίτσης: “Πρωτοφανής θεσμική κατρακύλα – Μόνη διέξοδος η προσφυγή στις κάλπες”

Χαρίτσης: “Πρωτοφανής θεσμική κατρακύλα – Μόνη διέξοδος η προσφυγή στις κάλπες”
Αλέξης Χαρίτσης eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις ανεπαρκείς παρεμβάσεις της για την αντιμετώπιση της ακρίβειας εξαπέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης. Την οικονομική ανάταξη και την αποκατάσταση της θεσμικής ομαλότητας της χώρας προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι επικοινωνιακές τακτικές της κυβέρνησης όπως το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν απαντούν στο ζωτικό πρόβλημα της κοινωνίας που είναι η ακρίβεια, με τους συμπολίτες μας να αναρωτιούνται πλέον «πώς θα βγει ο μήνας», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ «Action 24″.

Και πρόσθεσε: «Ήδη από τον Ιούλιο του 2021 όταν με κοινοβουλευτική μας παρέμβαση προειδοποιούσαμε την κυβέρνηση ότι οι αυξήσεις που παρατηρούσαμε στην ενέργεια, στις μεταφορές, στα κατασκευαστικά υλικά, στο κόστος παραγωγής του αγροτικού τομέα σύντομα θα συμπαρέσυραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, η κυβέρνηση απαντούσε περί καταστροφολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και «συγκυριακών» ανατιμήσεων που σε λίγους μήνες θα αποτελούσαν παρελθόν».

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι «απαιτείται μια εντελώς διαφορετική πολιτική για την προστασία της κοινωνικής συνοχής. Με στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, ελάφρυνση έμμεσων φόρων που συνδέονται με τον πυρήνα της ακρίβειας, αποφασιστική ρύθμιση των αγορών ενέργειας και καυσίμων για την πάταξη της αισχροκέρδειας και διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους που έχει αυξηθεί περίπου 40δισ. την τελευταία τριετία».

«Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στη χώρα μας να παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εν ενεργεία Υπουργοί, δημοσιογράφοι, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Από την Υπηρεσία που υπάγεται με απόφαση του κ. Μητσοτάκη απευθείας στον Πρωθυπουργό. Πρόκειται για πρωτοφανή θεσμική κατρακύλα. Μόνη διέξοδος είναι η προσφυγή στις κάλπες» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα σαφές πρόγραμμα οικονομικής ανάταξης αλλά και αποκατάστασης της θεσμικής ομαλότητας της χώρας θα είναι ο μεγάλος νικητής στις επερχόμενες εκλογές».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα