Χρυσοχοΐδης: “Θα αντέξουμε την απόπειρα εκβιασμού και εισβολής”

Χρυσοχοΐδης: “Θα αντέξουμε την απόπειρα εκβιασμού και εισβολής”
Δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ., Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Eurokinissi

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" τόνισε πως κατάσταση στον Έβρο δεν έχει πολεμικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτηριστικά συνοριακής αστυνομικής αντιπαράθεσης.

Συνέντευξη στην κυριακάτικη εφημερίδα “Real News” παραχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο, αναφέροντας πως έχει χαρακτηριστικά συνοριακής αστυνομικής αντιπαράθεσης και όχι πολεμικά χαρακτηρικά.

“Η Τουρκία έβαλε σε εφαρμογή μια ωμή απειλή η οποία σήμαινε καθαρή παραβίαση των συνόρων μας. Θα αντέξουμε την απόπειρα εκβιασμού και εισβολής ό,τι και να γίνει και για όσο χρειαστεί. Δεν θα περάσουν και δεν θα τους περάσει”, ανέφερε μεταξύ άλλων και συνέχισε: “Αμφισβήτηση εδαφικής κυριαρχίας ή παράνομη είσοδος σε χωρικά ύδατα είναι άλλης τάξεως ζήτημα” το οποίο “χειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και ξέρουν πολύ καλά να το κάνουν”.

Ο Υπουργός είπε ακόμα ότι “το μεταναστευτικό με μαζική παράνομη είσοδο στη χώρα, τελείωσε, η μαζική απόβαση στα νησιά δεν μπορεί να επαναληφθεί”. Για τις κλειστές δομές και το ενδεχόμενο επιλογής και ακατοίκητων νησιών, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι η μετανάστευση χρειάζεται κανονικοποίηση, δηλαδή κανόνες, σύστημα και οργάνωση.

Αναφορικά με τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για ακραία καταστολή, είπε ότι την κυβερνητική πολιτική την εγκρίνουν σε μεγάλο ποσοστό οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει “αυτά τα συνθήματα, απουσία πολιτικής και θέσεων, που επιστρατεύει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μικρή απήχηση και ρηχή υπόσταση”.

Επιπροσθέτως, σχολίασε ότι το Αστυνομικό Σώμα ανασυντάσσεται και πως οι κερκόπορτες για τους θερμοκέφαλους ή τους ακροδεξιούς πρέπει να σφραγιστούν. Είπε ακόμα ότι θα ελεγχθούν όλοι και όλα σε ό,τι αφορά σε όσους ένστολους πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και κατοίκων στα νησιά του Αιγαίου, ενώ απάντησε και για το θέμα του κορονοϊού, λέγοντας πως η κυβέρνηση έγκαιρα είχε καταστρώσει σχέδια αντιμετώπισης.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφορικά με την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Αστυνομίας και τον νέο σχεδιασμό καταπολέμησης της εγκληματικότητας, ενώ για τη συνεργασία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως “στα αιτήματα των πολιτών για Δημοκρατία, ασφάλεια και ανάπτυξη οι θέσεις του πρωθυπουργού με καλύπτουν πλήρως”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα