Ξυδάκης για συνταγματική αναθεώρηση: Άλλα ονειρευόμασταν, άλλα είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε

Ξυδάκης για συνταγματική αναθεώρηση: Άλλα ονειρευόμασταν, άλλα είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε
Ο Νίκος Ξυδάκης Eurokinissi

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον News 24/7 στους 88,6, μεταξύ άλλων, για τις εκλογές, τη συνταγματική αναθεώρηση και την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.

“Αφού λέει το ρεπορτάζ ότι θα πολιτευτώ στο νότιο τομέα, πρέπει να υπακούσω στο ρεπορτάζ!” σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης τα σχετικά δημοσιεύματα, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Πρωινό Τανγκό” με τον Αντώνη Φουρλή και την Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση και συγκεκριμένα την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, είπε χαρακτηριστικά: “γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα πράγματα ονειρευόταν και άλλα πράγματα έιναι αναγκασμένος να κάνει από τη στιγμή που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση. Υπάρχει μια απόσταση”.

Σε ό,τι αφορά στον διαχωρισμό εκκλησιας-κρατους μίλησε για μετριοπαθείς διατυπώσεις στο Σύνταγμα και για μετριοπαθή μεταρρύθμιση αλλά και για εν δυνάμει ριζοσπαστική και ιστορική συμφωνία”, ενώ υπογράμμισε πως απαιτείται σύγκλιση από όλες τις δυνάμεις σε σημεία για την συνταγματική αναθεώρηση “για να μην καταλήξει σε φιάσκο” και εξήγησε:

“Υπάρχουν κάποια σημεία, που μπορούν να συγκλίνουν τα κόμματα, πχ. η βουλευτική ασυλία και τα κοινωνικά δικαιώματα”.

Ειδικά για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τόνισε ότι πρέπει κατά τη γνώμη του να αλλάξει, καθώς “δε γίνεται μέσα σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους να παραγράφονται οι ευθύνες”.

Για τις φονικές φωτιές της Αττικής, είπε ότι “δεν μπορούμε για κάθε τραγωδία να γίνεται ένα κυνήγι μαγισσών” προσθέτοντας πως για τα θέματα αυτά υπάρχει νόμος και πως γίνεται ήδη δικαστική έρευνα για το θέμα.

Αναφερόμενος στο tweet Πολάκη για την Καλιφόρνια είπε πως δεν το έχει διαβάσει, αλλά είπε και ο ίδιος για μια αντίστοιχη πυρκαγια στην Πορτογαλία, που οδήγησε σε παραίτηση υπουργού.

Για την εκκλησία είπε πως πρέπει η κυβέρνηση να προστατεύσει τους 9-10 χιλιάδες ιερείς και κάλεσε την εκκλησία να ασκήσει το ποιμαντικό της έργο και να μην κάνει πολιτικά κηρύγματα από άμβωνος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα