Ξυδάκης: Τακτική άμυνας η ανάκληση της πρέσβεως της Ελλάδας από τη Βιέννη

ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, για την αντίδραση της Αθήνας στην "εχθρική και επιθετική ενέργεια" της Αυστρίας

Ως τακτική άμυνας απέναντι σε μια εχθρική και επιθετική ενέργεια, όπως το κλείσιμο των συνόρων, χαρακτήρισε την απόφαση για ανάκληση της πρέσβεως της Ελλάδας από τη Βιέννη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ν. Ξυδάκης.

Έκανε λόγο για λελογισμένη, ήπια και σοβαρή αντίδραση εκ μέρους της Αθήνας, σημειώνοντας ότι θα φανεί στη διεθνή κοινότητα ποιος εφαρμόζει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από εταίρους και συμμάχους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως συμφωνεί με την άποψη ότι η Ευρώπη οδηγείται με τις αποφάσεις που έχουν λάβει επτά χώρες σε de facto κατάργηση της Σένγκεν.

Συνέστησε, πάντως, υπομονή έως τις 7 Μαρτίου όπου στη Σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή της Τουρκίας υπάρχουν ελπίδες για λύσεις που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατά της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό ο  Κουτσούμπας

Ο Κοτζιάς ανακαλεί στην Ελλάδα για διαβουλεύσεις την πρέσβη μας στην Αυστρία

SHARE:

24Media Network