Υπ. Μετανάστευσης: Οι δράσεις για τον έλεγχο των ΜΚΟ

Υπ. Μετανάστευσης: Οι δράσεις για τον έλεγχο των ΜΚΟ
Έλεγχος και θερμομέτρηση στο ΚΥΤ της Μόρια Eurokinissi

Πηγές του υπουργείου αναφέρονται στις έξι δράσεις με αφορμή επιχείρηση της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ

Τις έξι δράσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να ελεγχθεί ο ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων συνοψίζουν πηγές του υπουργείου, με αφορμή την επιχείρηση «Αλκμήνη» της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ και τη δικογραφία που σχηματίστηκε για 35 μέλη ΜΚΟ.

Όπως σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης οργανώσεων μέσω του Μητρώου ΜΚΟ. Μέχρι στιγμής, διευκρινίζεται, έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους 114 ΜΚΟ ενω έχουν κάνει αρχική εγγραφή 75 ΜΚΟ. Επίσης έχει θεσπιστεί το Μητρώο για τα μέλη των ΜΚΟ, ενώ το υπουργείο προχωρά και σε ελεγχόμενη πρόσβαση στις δομές φιλοξενίας μόνο με την κατοχή ατομικής ταυτότητας.

Εξάλλου, πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι με τον ορισμό νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας, η διοίκησή τους πέρασε απο τους διεθνείς οργανισμούς και τις ΜΚΟ στο υπουργείο.

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το υπουργείο προχώρησε στη διενέργεια δύο ερευνών σε συνεργασία με άλλες Αρχές, τον οικονομικό έλεγχο στις ΜΚΟ σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τον συστηματικό έλεγχο δράσης των οργανωσεων σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι, επισήμανε ότι «έχουν ασκηθεί διώξεις, πλέον δεν υπάρχει ανοχή σε αυτή τη χώρα ούτε σε αυτούς που συμβάλουν στη λαθροδιακίνηση ούτε σε αυτούς που έχουν έκνομες συμπεριφορές μέσα στις δομές».

Πάντως, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στην «ανθρωπιστική δράση, που πάρα πολλές οργανώσεις κάνουν, μην τις βάζουμε όλες στο ίδιο τσουβάλι».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα