ΥΠΕΞ: Δεν τίθεται θέμα διερευνητικών αν η Τουρκία δεν αλλάξει συμπεριφορά

ΥΠΕΞ: Δεν τίθεται θέμα διερευνητικών αν η Τουρκία δεν αλλάξει συμπεριφορά
Ο ΥΠΕΞ Nίκος Δένδιας. Eurokinissi

Το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει ότι έγιναν επαφές Αθήνας- Άγκυρας ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Θέμα διερευνητικών επαφών δεν τίθεται αν η τουρκική πλευρά δεν αλλάξει συμπεριφορά ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του λίγο πριν από την Σύνοδο Κορυφής.

Διαψεύδοντας δημοσίευμα που κάνει λόγο για επαφές Αθήνας – Άγκυρας πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε χθες, Τετάρτη 9  Δεκεμβρίου, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, μακρά συνεργασία με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Διπλωματική του Σύμβουλο κα Ελένη Σουρανή, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία ούτε τέθηκε ούτε υπάρχει, εφόσον η γειτονική χώρα δεν αποδείξει την αλλαγή συμπεριφοράς της με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως και με την αποφυγή προκλήσεων, σε βάθος χρόνου.

Κατά συνέπεια, το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε επαφές  με την τουρκική πλευρά ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα