ΥΠΕΞ σε Τσέχο πρόεδρο: Η Τσεχία είναι μέλος της ΕΕ χάρη και στην Ελλάδα

ΥΠΕΞ σε Τσέχο πρόεδρο: Η Τσεχία είναι μέλος της ΕΕ χάρη και στην Ελλάδα
Eurokinissi

Ποια η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στον πρόεδρο της Τσεχίας, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η χώρα του θα μπει στο ευρώ, όταν βγει η Ελλάδα

Έστω και με κάποιες μέρες καθυστέρηση, η ελληνική πλευρά απάντησε στον Τσέχο πρόεδρο Μίλος Ζέμαν, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η χώρα του θα μπει στην ευρωζώνη, όταν βγει η Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ζέμαν, μιλώντας στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TARS, υποστήριξε: “Η Τσεχία θα προσχωρήσει στην ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας» και ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του Ευρώ”.

Την Παρασκευή (18/12) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις επίμαχες δηλώσεις, απαντώντας: “Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρις και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα