Υποκλοπές: Η ΝΔ “παίζει καθυστερήσεις” στη Θεσμών για Σπίρτζη

Υποκλοπές: Η ΝΔ “παίζει καθυστερήσεις” στη Θεσμών για Σπίρτζη
Ο Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή eurokinissi

Στη Διάσκεψη των Προέδρων η πλειοψηφία επικαλέστηκε ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δε μπορεί να συνεδριάσει με αίτημα των 2/5 πάνω από μία φορά το μήνα.

Ραντεβού τον Οκτώβριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσον αφορά στην καταγγελία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, περί απόπειρας παγίδευσης και του ιδίου με το Predator.

Και αυτό καθώς στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία επικαλέστηκε ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υποχρεούται μεν βάσει του κανονισμού να συνεδριάσει όταν το ζητήσουν τα 2/5, αλλά όχι παραπάνω από μία φορά το μήνα. Δεδομένου λοιπόν ότι ήδη έχει συνεδριάσει μία φορά το Σεπτέμβριο, θα συγκληθεί ξανά τον Οκτώβριο.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν πάντως ότι η Νέα Δημοκρατία “πιάνεται” από τον κανονισμό της Βουλής για να “παίξει καθυστερήσεις” και πάλι, καθώς για λόγους εντυπώσεων δεν θέλει να συζητηθεί και το θέμα Σπίρτζη ταυτόχρονα με την αντιπαράθεση στην εξεταστική για τις υποκλοπές.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι χθες η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, είχε προαναγγείλει ότι η αντιπολίτευση θα ζητούσε και σήμερα τη σύγκληση της επιτροπής για την παρακολούθηση Σπίρτζη και είχε καλέσει την κυβέρνηση να μην κάνει άλλο ένα ατόπημα αρνούμενη τον καθορισμό ημερομηνίας.

Από τη ΝΔ απαντούν ότι η επιτροπή θα συγκληθεί αμέσως μόλις μπει ο Οκτώβριος και ότι δεν τίθεται θέμα αποφυγής της συζήτησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα