Υποκλοπές: Ο Ράμμος ζητά να ενημερώσει τη Βουλή – Τελειώνει το “κρυφτό” του Μαξίμου

Υποκλοπές: Ο Ράμμος ζητά να ενημερώσει τη Βουλή – Τελειώνει το “κρυφτό” του Μαξίμου
SOOC

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Κ. Μπούρα, ώστε σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες να δρομολογηθεί η ενημέρωση του Κοινοβουλίου για τα ευρήματα της Αρχής.

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με επίσημο πλέον τρόπο απευθύνθηκε -ως όφειλε- στη Βουλή προκειμένου να της δρομολογηθεί η διαδικασία και να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ο πρόεδρός της, Χρήστος Ράμμος, έστειλε επιστολή την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου και πλέον περιμένει απάντηση από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως το News24/7, το περασμένο Σάββατο, αποκάλυψε ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΑΔΑΕ, αφού πραγματοποίησε ελέγχους στους τρεις μεγάλους τηλεφωνικούς παρόχους, διαπίστωσε την παρακολούθηση των τηλεφώνων έξι προσώπων σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται ένας εν ενεργεία υπουργός, ένας στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του οποίου η σιωπή για την υπόθεση των υποκλοπών έχει προκαλέσει πολιτική κόντρα, αξιωματικοί που χειρίζονται υποθέσεις εξοπλιστικών κι επίσης ένας πρώην σύμβουλος θεμάτων εθνικής ασφάλειας, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του εξαιτίας δηλώσεων που δεν συμφωνούσαν με το αφήγημα της κυβέρνησης.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν πολιτική θύελλα, με αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ερωτήθηκε, απάντησε πως δεν γνωρίζει για τα συγκεκριμένα ευρήματα.

Πλέον, η ανεξάρτητη Αρχή, ζητάει με τον πιο επίσημο τρόπο να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα των ελέγχων. Το επόμενο βήμα θα αποφασιστεί από τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Κωνσταντίνο Μπούρα και των πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ και είναι αρμόδιοι να προχωρήσουν τις διαδικασίες.

Ολόκληρη η επιστολή Ράμμου

“Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της, Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κο Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής.

Το αίτημα που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Κ. Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα