Υποκλοπές: Όλα δείχνουν ενοχή Μητσοτάκη ξεκαθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: Όλα δείχνουν ενοχή Μητσοτάκη ξεκαθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Το στενό μαρκάρισμα στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των υποκλοπών θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Δεν θα σταματήσει να πιέζει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε όλα τα επίπεδα η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν ένοχος, μιλά σαν ένοχος, κρύβεται σαν ένοχος …είναι ένοχος. Με αυτό το πνεύμα ερμηνεύει την στάση του πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των υποκλοπών ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ούτε και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα βρεθεί στην Βουλή προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που έχει θέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση παραμένει «στα σκοινιά», για το σκάνδαλο των υποκλοπών παρά τις προσπάθειές της να εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ για «τοξικό λόγο». Έτσι δεν προτίθεται καθόλου να χαλαρώσει την πίεση που ασκεί. Τουναντίον ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να απαιτεί απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως έκανε και χθες στην συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Οι πολιτικοί που παρακολουθούνται δεν μπορεί να μένουν αμέτοχοι λεει η Όλγα Γεροβασίλη που κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο Eurokinissi

Την ίδια στιγμή, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκροτήσει ένα άτυπο κοινοβουλευτικό μέτωπο για το ζήτημα των υποκλοπών και επιμένει στην κλήση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πρόσωπα κλειδιά για την υπόθεση. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα εξεταστεί ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης όπως και οι Ταλ Ντίλιαν, Γιάννης Λαυράνος και Φέλιξ Μπίζιος που φέρεται να εμπλέκονται με την εμπορία του λογισμικού Predator. Αυτά ενώ η Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου με την ιδιότητα του πολιτικού προσώπου που περιλαμβάνεται στην λίστα των 106 προσώπων που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Documento. Επισημαίνοντας μάλιστα πως «οι πολιτικοί των οποίων τα ονόματα ήδη αναφέρθηκαν δεν μπορούν να μένουν αμέτοχοι. Στη χώρα έχει στηθεί από καιρό ένα δίκτυο κατασκοπείας».

Στην πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρύβεται αποφεύγοντας την πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο των υποκλοπών όπως και κάθε έννοια θεσμικού ελέγχου αναφέρθηκε στην χθεσινή του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε «ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Κρύβεται από τη Βουλή, δεν ήρθε όταν συζητούσαμε το πόρισμα της Εξεταστικής, κρύφτηκε από την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την PEGA, για να μην δώσει απαντήσεις, δεν ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή να δώσει απαντήσεις στην ερώτηση μου και δεν έρχεται στη Βουλή να δώσει εκ νέου απαντήσεις μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις.Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται. Οι αθώοι βγαίνουν στο φως και δίνουν αποδείξεις».

Μάλιστα αναφέρθηκε σκωπτικά και στις …σατανικές συμπτώσεις που δείχνουν εμπλοκή του πρωθυπουργού στις υποκλοπές. Όπως σημείωσε «έχουμε επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις που πλέον είναι ενδείξεις. Είναι ένοχος ο κ. Μητσοτάκης. Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να βυθίζεται στο ζόφο και η Δημοκρατία στο σκοτάδι. Ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη αν κάποιος από αυτούς τους 31 της λίστας (επιπλέον των Ανδρουλάκη – Κουκάκη) ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Και δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει. Στις πόσες συμπτώσεις καίγεσαι;». Μάλιστα σημείωσε πως πλέον ο πρωθυπουργός έχει δύο επιλογές: Είναι ένοχος η ανεπαρκής.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «έχουμε τη λειτουργία του παράνομου λογισμικού σε συνέργεια με ένα κέντρο που είχε διασύνδεση με την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πολιτικός προϊστάμενος αυτού του κέντρου ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.Άρα δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: Είτε ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε και πρόκειται για έναν πρωθυπουργό μειωμένου καταλογισμού, ανεπαρκή να κυβερνά τη χώρα, είτε γνώριζε και πρόκειται για έναν πρωθυπουργό πραγματικά ανασφαλή, αδίστακτο και επικίνδυνο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα