Υποκλοπές: Την ερχόμενη Δευτέρα η Επιτροπή Θεσμών με Δημητριάδη, Μπίζιο, Ντίλιαν και Λαβράνο

Υποκλοπές: Την ερχόμενη Δευτέρα η Επιτροπή Θεσμών με Δημητριάδη, Μπίζιο, Ντίλιαν και Λαβράνο
Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών Eurokinissi

Αποστέλλονται προσκλήσεις στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των υποκλοπών για την συνεδρίαση που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση

Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο την υπόθεση των υποκλοπών. Η συνεδρίαση της θα πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα κληθεί σε ακρόαση ο γενικός γραμματέας του Μεγάρου Μαξίμου, Γρηγόρης Δημητριάδης καθώς και επιχειρηματίες που φέρονται να σχετίζονται με το λογισμικό Predator.

Ήδη ο πρόεδρος της επιτροπής Θανάσης Μπούρας έχει αποστείλει πρόσκληση στον Γρηγόρη Δημητριάδη. Επίσης σήμερα θα σταλούν προσκλήσεις στους Φέλιξ Μπίζιο, Ταρ Ντίλιαν και Γιάννη Λαβράνο. Εκπροσώπους των εταιριών Intellexa και Krikkel.

Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση της επιτροπής έχει προκληθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Μέρα 25 που αξιοποιούν τον κανονισμό της Βουλής που επιτρέπει συνεδριάσεις και ακροάσεις προσώπων εφόσον το ζητήσουν τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τα συνεχή δημοσιεύματα στον τύπο που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την δημοσίευση λιστών παρακολουθούμενων προσώπων, αλλά και την πληροφορία ότι το λογισμικό Predator λειτούργησε σε δημόσιο κτίριο της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή με την συνδρομή αποσπασμένων αστυνομικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα