Υποκλοπές: Το μήνυμα Δένδια για Μητσοτάκη

Υποκλοπές: Το μήνυμα Δένδια για Μητσοτάκη
Nikos Libertas / SOOC

Στην υπόθεση των υποκλοπών αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, το όνομα του οποίου φέρεται να περιλαμβάνεται στην περίφημη λίστα. Η δήλωση περί “αμοιβαίας εμπιστοσύνης”

Νέο μήνυμα για την υπόθεση των υποκλοπών έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Δένδιας, το όνομα του οποίου φέρεται να περιλαμβάνεται στη λίστα παρακολουθήσεων από το Μαξίμου, έσπευσε ειδικότερα να δηλώσει ότι: “Η συνεργασία μου με τον πρωθυπουργό είναι μια συνεργασία διαρκής και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Έχει παράξει άλλωστε απτά αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής στην πιο δύσκολη περίοδο.”

Και ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε: “Από εκεί και πέρα δε, με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως.”

Χθες ο κ. Δένδιας είχε δηλώσει μάλλον… διπλωματικά στον Ελεύθερο Τύπο ότι δεν πρέπει “να διαμορφωθεί ένα τοξικό πολιτικό κλίμα σε όλους τους τομείς, το οποίο θα επηρεάσει και τους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής άμυνας, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία” και εξέφρασε την ελπίδα ότι “ενόψει μιας χρονιάς, στην οποία σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθούν εκλογές, θα επικρατήσει η στοιχειώδης σύνεση.

Ενώ μετά το πρώτο δημοσίευμα της Documento η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών δια κύκλων είχε σχολιαστεί ως διφορούμενη.

Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους”, έλεγαν κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών” έλεγαν ειδικότερα κύκλοι του κ.Δένδια.

Ο υπουργός Εξωτερικών σε αντίθεση με άλλα μέλη της κυβέρνησης όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άκης Σκέρτσος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν έχει σπεύσει και να.. βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν έχει υπάρξει θύμα παρακολούθησης, χωρίς βέβαια και να αφήσει ευθείες αιχμές κατά του Μαξίμου. Έχει φροντίσει όμως με τις τοποθετήσεις του να κρατήσει λεπτές ισορροπίες, διαμηνύοντας ότι θα ήταν πράγματι αδιανόητο και για εθνικούς λόγους να παρακολουθείτο ο υπουργός Εξωτερικών.

Η δε δήλωση Δένδια περί “αμοιβαίας εμπιστοσύνης” με τον πρωθυπουργό προκάλεσε μειδιάματα στο γαλάζιο στρατόπεδο, καθώς οι όχι θερμές σχέσεις υπουργείου Εξωτερικών- Μαξίμου είναι κοινό μυστικό. Ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται όμως με την αναφορά αυτή να θέλησε να απαντήσει εμμέσως στις ερμηνείες περί διαφοροποίησης του από τον κ.Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, είχε χαρακτηρίσει “σιβυλλική” την πρώτη αντίδραση Δένδια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χθες έκανε λόγο για παρακράτος Μαξίμου με θύμα τον υπουργό Εξωτερικών με αφορμή δημοσίευμα του Βήματος, που ανέφερε ότι το Predator το προμηθεύτηκε το Μαξίμου και ότι είχε πέσει θύμα υποκλοπής με κακόβουλο sms στο κινητό του ο υπουργός Εξωτερικών περίπου πριν από έναν χρόνο.

Ερωτηθείς πάντως εάν καλύπτουν την κυβέρνηση οι τοποθετήσεις του υπουργού Εξωτερικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονομου απάντησε: “Την καλύπτουν απολύτως, Ο κ. Δένδιας λέει ό,τι λέει και η κυβέρνηση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα