Η κυβέρνηση θυμήθηκε ότι είναι… θύμα υποκλοπών 

Η κυβέρνηση θυμήθηκε ότι είναι… θύμα υποκλοπών 
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Αντιστροφή της πραγματικότητας επιχειρεί το Μαξίμου για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αναμένεται νέα παρέμβαση Μητσοτάκη στην ΠΕ της ΝΔ σήμερα 

Αντιμέτωπη με νέα “καταιγίδα” δημοσιευμάτων για τις υποκλοπές, η κυβέρνηση επιχειρεί πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, παρουσιάζοντας εαυτόν ως το… θύμα της υπόθεσης.

Η κυβέρνηση εξάλλου έχει παραδεχθεί ότι γινόταν υποκλοπές με Predator στην Ελλάδα, τις οποίες αποδίδει όμως σε ομιχλώδη “κέντρα”, αφήνοντας αόριστες υπόνοιες για επιχειρηματικά συμφέροντα και ακόμη και τουρκική ή ρωσική επέμβαση. Πλέον υποστηρίζει και ευθέως ότι στόχος των σκοτεινών αυτών κύκλων ήταν η ίδια.

Τη γραμμή πως εφόσον υπουργοί και συνεργάτες του πρωθυπουργού ήταν υπό παρακολούθηση, δεν μπορεί να τους παρακολουθούσε το Μαξίμου, είχαν χαράξει δεξιά “τρολ” του διαδικτύου τις προηγούμενες ημέρες, αλλά έγινε επίσημη γραμμή της κυβέρνησης χθες δια του εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

“Είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης. Με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά”, υποστήριξε ειδικότερα ο κ.Οικονόμου.

Από τα κυβερνητικά στελέχη, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις λίστες υποκλοπών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε μάλλον… διπλωματικά στον Ελεύθερο Τύπο ότι δεν πρέπει “να διαμορφωθεί ένα τοξικό πολιτικό κλίμα σε όλους τους τομείς, το οποίο θα επηρεάσει και τους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής άμυνας, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία” και εξέφρασε την ελπίδα ότι “ενόψει μιας χρονιάς, στην οποία σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθούν εκλογές, θα επικρατήσει η στοιχειώδης σύνεση”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης (Καθημερινή) χαρακτήρισε “εκτός τόπου και χρόνου” τα δημοσιεύματα πως ο ίδιος και η σύζυγος του είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση. Ενώ για αθλιότητα έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση κατά της Documento, που δημοσίευσε νέα λίστα υποκλοπών, στην οποία περιλαμβάνεται και το δικό του όνομα.

Εν τω μεταξύ κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διέψευδαν το δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” για χορήγηση άδειας εξαγωγής – πώλησης του Predator στην Intellexa.

Νέα παρέμβαση για τις υποκλοπές αναμένεται όμως να κάνει σήμερα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδριάζει στις έξι το απόγευμα.

Στο κυβερνών κόμμα επικρατεί μία βαριά και αμήχανη σιωπή, η οποία φαίνεται μάλιστα πως ενοχλεί το Μαξίμου, που θα ήθελε περισσότερα γαλάζια στελέχη να βγαίνουν πιο δυναμικά υποστηρίζοντας τη γραμμή της κυβέρνησης για το θέμα.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο μούδιασαν άλλωστε καθώς οι μετρήσεις πλέον δείχνουν πολιτικό κόστος από την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία θεωρούσαν ότι θα είχε μικρό εκλογικό αποτύπωμα, σε συνδυασμό βέβαια και με το σκάνδαλο Πάτση και το βασικό εφιάλτη των νοικοκυριών, την ακρίβεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα