Υποκλοπές: Βαθύ σκότος στην Θεσμών – “Όλα απόρρητα” λέει η κυβέρνηση, δεν προσήλθαν Λαβράνος, Μπίτζιος, Ντίλιαν

Υποκλοπές: Βαθύ σκότος στην Θεσμών – “Όλα απόρρητα” λέει η κυβέρνηση, δεν προσήλθαν Λαβράνος, Μπίτζιος, Ντίλιαν
Από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας Eurokinissi

Ομολογία ενοχής "βλέπει" η αντιπολίτευση εφόσον η κυβέρνηση επικαλείται την δράση της ΕΥΠ σε συνεδρίαση για το Predator.

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση συσκότισης του σκανδάλου των υποκλοπών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου έχει προσέλθει για εξέταση μόνον ο πρώην γραμματέας του Μαξίμου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας «κήρυξε» την διαδικασία απόρρητη.

Μια δήλωση που συνιστά έμμεση ομολογία συσχέτισης της ΕΥΠ με το λογισμικό Predator, μια και οι 3 επιχειρηματίες που είχαν κληθεί και δεν παρουσιάστηκαν (Τ.Ντίλιαν, Γ.Λαβράνος, Φ.Μπίτζιος) σχετίζονται με την εμπορία του λογισμικού.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο Θανάσης Μπούρας ξεκαθάρισε εξαρχής ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής δεν μπορεί να είναι δημόσια επικαλούμενος την σχέση του αντικειμένου της, με την δράση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να μιλά για «ομολογία» της κυβέρνησης μια και το αντικείμενο ήταν η χρήση του λογισμικού Predator και γι αυτό κλήθηκαν τα περισσότερα πρόσωπα. Για «συγκλονιστική δήλωση» έκανε λόγο αναπτύσσοντας ανάλογο σκεπτικό και ο Χάρης Καστανίδης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά το θέμα των προσώπων που έχουν κληθεί παρών στην συνεδρίαση είναι μόνον ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Αντίθετα ο επιχειρηματίας Ταλ Ντίλιαν φέρεται να μην εντοπίστηκε καν, ενώ οι Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος δήλωσαν ότι βρίσκονται στο εξωτερικό και πως είναι πρόθυμοι να απαντήσουν μέσω υπομνήματος που θα κατατεθεί στις ελληνικές προξενικές αρχές.

Αυτά ενώ ήδη έχουν προχωρήσει οι αντικαταστάσεις τριών κυβερνητικών βουλευτών.

Στην θέση του Κώστα Τζαβάρα έχει τοποθετήθεί ο Γιώργος Βλάχος, ενώ στην θέση των Ανδρέα Κουτσούμπα και Ευρυπίδη Στυλιανίδη που λείπουν στο εξωτερικό οι Γιάννης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Μαρκόπουλος. Οι δύο τελευταίοι άλλωστε «σήκωσαν το βάρος» της κυβερνητικής γραμμής στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Δεν τέθηκε θέμα αντικατάστασης της Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία έχει δηλώσει δημόσια την διαφωνία της με την λογική του απορρήτου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα