Υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη ΝΔ ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη ΝΔ ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον 34χρονο που θα είναι υποψήφιος στην Κρήτη. Λύνεται ο πονοκέφαλος αναζήτησης αντιπάλου δέους στον Αρναουτάκη. Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης είναι ανιψιός του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που όμως "τα έχει σπάσει" με τη ΝΔ καθώς βγήκε από τη λίστα των Χανίων

Κλείδωσε σήμερα και η τελευταία υποψηφιότητα που θα υποστηρίξει η ΝΔ για τις 13 θέσεις των Περιφερειαρχών της χώρας. Υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κρήτη θα είναι ο 34χρονος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης που όπως λένε γαλάζιες πηγές ανήκει στη νέα γενιά των αυτοδιοικητικών στελεχών της ΝΔ με τις γνώσεις και τις ικανότητες να κάνουν έργο στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ.Μαρκογιαννακης είναι ανιψιος του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος δε θα είναι υποψήφιος βουλευτής Χανίων καθώς στην περιφέρεια αυτή μετακινείται η Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου ο Κώστας Μπακογιάννης να διεκδικήσει την περιφέρεια Αθήνας. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχε αντιδράσει στην απόφαση αυτή του κόμματος και οι σχέσεις του με τη ΝΔ παραμένουν κακές, ενώ η επιλογή του ανιψιου του ως υποψηφίου δεν έγινε με σκεπτικό επουλωσης της εσωκομματικής αυτής πληγής, καθώς Αλεξανδρος και Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις.

ADVERTISING

Η ΝΔ αρχικά στην Κρήτη σύμφωνα με πληροφορίες επιχείρησε να προσεγγίσει το νυν περιφερειάρχη προερχόμενο από το ΚΙΝΑΛ Σταύρο Αρναουτάκη καθώς θεωρείται φαβορί. Ωστόσο είχε θέσει όρο στον κ.Αρναουτακη να μην δεχθεί στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι το σχέδιο αυτό ναυάγησε.

Η ΝΔ άρχισε επομένως να αναζητει το ιδανικό πρόσωπο για τη δύσκολη περιφέρεια Κρήτης και κατέληξε στον κ.Μαρκογιαννακη.

Όπως έπραξε και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να μπουν στην πρώτη γραμμή κάνοντας πράξη το αίτημα της ανανέωσης, σημείωναν γαλάζια στελέχη.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, ενώ η οικογένειά του κατάγεται από το Νέο Χωριό Αποκορώνου Χανίων. Σπούδασε στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, οικονομικής κατεύθυνσης του Παντείου Πανεπιστημίου και είναι κάτοχος MBA στον Τουρισμό από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων για θέματα Αναπτυξιακών προγραμμάτων και Τουρισμού, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον κλάδο της εστίασης. Από το 2014 είναι εκλεγμένος (πρώτος σε σταυρούς) Περιφερειακός Σύμβουλος και από το 2016 εκτελεστικός γραμματέας και συντονιστής της παράταξής του.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε και την ευκαιρία που μου δίνει να υπηρετήσω με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη τον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ.

Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης προσβλέπω να είμαι η επιλογή όσων ζητούν ανανέωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως όσων θέλουν η Κρήτη να γίνει μια περιφέρεια πρότυπο. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να το πετύχει, καθώς διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά, τοπική οικονομία με μεγάλες δυνατότητες, σπάνιο πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, σπουδαία εκπαιδευτικά ιδρύματα. Και πάνω απ’ όλα έχει ανθρώπους ικανούς, περήφανους, εργατικούς, με αγάπη για τον τόπο τους.

Τα τελευταία 25 χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου ξέρω ότι πολλοί έδωσαν ανάλογες υποσχέσεις, αλλά ο απολογισμός τους τούς διέψευσε. Η Κρήτη, όμως, δεν μπορεί να χάσει άλλες ευκαιρίες. Πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή που ξημερώνει.

Με την δράση μου στο περιφερειακό συμβούλιο, την επαγγελματική μου εμπειρία, αλλά και τη βοήθεια συνεργατών με όραμα και ικανότητες, νοιώθω έτοιμος να συμβάλλω στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Δικό μου όραμα είναι μια Κρήτη περήφανη για την ιστορία και την παράδοσή της, αλλά κυρίως αισιόδοξη για το μέλλον της. Το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε. Και προς τούτο ζητώ τη στήριξη όλων των Κρητικών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση, Νέα Δημοκρατία, Κρήτη
SHARE:

24Media Network