Υπόθεση Novartis: Μήνυση Λοβέρδου κατά Τουλουπάκη και εισαγγελέων για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος

Υπόθεση Novartis: Μήνυση Λοβέρδου κατά Τουλουπάκη και εισαγγελέων για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος
Στιγμιότυπο από την κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Nοvartis, στον Άρειο Πάγο Eurokinissi

"Τίποτε, καμία και κανένας δεν θα σταθούν πάνω από την αλήθεια. Είναι ζήτημα Συντάγματος, Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης", αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μήνυση κατά της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη, των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη και παντός άλλου υπαιτίου για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση της Novartis, κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ελέγχεται με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της έρευνας για τη φαρμακοβιομηχανία.

Επικαλούμενος τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως οι εισαγγελικοί λειτουργοί παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στο φάκελο που διαβίβασαν στην Βουλή για τον ίδιο στοιχεία που επικαλέσθηκε στις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον τους, ενώ τους απέδωσε και «παρανομίες ως προς την προστασία των μαρτύρων».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός εμπλέκει και υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα αναφέρεται στη δήλωση του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου: «Θέλω να πω κι εγώ ότι έλαβα πριν από λίγο μερική ενημέρωση για τα στοιχεία της δικογραφίας και η πείρα μου ως εισαγγελέα με οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Σύμφωνα με τον Ανδρ. Λοβέρδο, «προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδωνύμου Ρασπούτιν -του κατονομασθέντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρια Ραϊκου δια των κύκλων της ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας κι τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν».

Ολόκληρο το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς Λοβέρδου:

https://www.news247.gr/download/2902//818000/minisiloverdos.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα