Ύβρεις Λοβέρδου σε Παππά για τα κανάλια: Είσαι άσχετος, δεν είμαστε Βόρεια Κορέα

Ύβρεις Λοβέρδου σε Παππά για τα κανάλια: Είσαι άσχετος, δεν είμαστε Βόρεια Κορέα

«Ντροπή σου» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας. «Είστε άσχετοι για το θέμα» είπε στην αντιπολίτευση ο Ν. Βούτσης. Αντισυνταγματική χαρακτηρίζουν την τροπολογία για τον αριθμό των αδειών, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Σκληρή προσωπική επίθεση στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, για την τροπολογία του που μεταφέρει στη Βουλή την αρμοδιότητα για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών την τηλεοπτικών σταθμών.

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε όπως έκανε νωρίτερα και η ΝΔ ότι η ρύθμιση του κ. Παππά είναι αντισυνταγματική γιατί η σχετική αρμοδιότητα θα έπρεπε να δοθεί στη Βουλή. Στη συνέχεια όμως άρχισε να εξαπολύει βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Παππά. «Δεν είμαστε Βόρεια Κορέα, δεν θα κάνετε τη Βουλή χουντική» είπε εκτός εαυτού ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να σηκωθούν όρθιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο κ. Παππάς διαμαρτυρόμενοι για τη φράση. «Ντροπή !» ανέφερε ο κ. Παππάς με αποτέλεσμα να βγει εκτός εαυτού ο κ. Λοβέρδος. «Είσαι άσχετος ! Είσαι άσχετος προσωπικά !» είπε στον κ. Παππά προκαλώντας χαμό στην αίθουσα της Βουλής.

Στις αναφορές του κ. Λοβέρδου απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής καταλογίζοντας στο σύνολο της αντιπολίτευσης ότι είναι «άσχετοι» για το θέμα των αδειών. Τόσο ο κ. Βούτσης, όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας αντέκρουσαν τον ισχυρισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική. «Δεν υπάρχει ίχνος αντισυνταγματικότητας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι βάζει φρένο στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η διαπλοκή. Αντίστοιχα ο κ. Λάππας επισήμανε ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού και τον αριθμό των αδειών τον καθορίζουν οι κυβερνήσεις και όχι οι ανεξάρτητες αρχές.

Τους τόνους ύψωσε όμως και η ΝΔ που χαρακτήρισε «αντισυνταγματική» την τροπολογία Παππά. «Η τροπολογία σας είναι για γέλια και για κλάματα» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, και υποστήριξε ότι η διάταξη αντιβαίνει τη συνταγματική διάταξη (άρθρο 15 παράγραφος 2)  που αναφέρει ότι ο «έλεγχος της ραδιοτηλεόρασης και της ραδιοφωνίας υπάγεται στο κράτος και το ΕΣΡ». Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη αυτό σημαίνει ότι μόνο το ΕΣΡ μπορεί να αποφασίζει για τον αριθμό των αδειών». «Με τη ρύθμιση αυτή ακυρώνεται πλήρως η πρόβλεψη του νομοθέτη αφού μεταφέρεται η αρμοδιότητα από τη ανεξάρτητη αρχή» τόνισε ο κ. Βορίδης. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να μεταφέρει την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ διαμηνύοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η ΝΔ θα συνεχίσει να μπλοκάρει τη συγκρότησή του στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι δεν θέλει να αντιμετωπίσει την διαπλοκή των ΜΜΕ αλλά να δημιουργήσει δική της. Ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε, πάντως, ότι και με τον λεγόμενο «νόμο Ρουσόπουλο» για τα ΜΜΕ η αρμοδιότητα δεν ανήκε στο ΕΣΡ αλλά στην κυβέρνηση.

Αποστάσεις από το θέμα πήρε το ΚΚΕ που χαρακτήρισε προσχηματική την αντιπαράθεση και υποκριτικό το ενδιαφέρον των κομμάτων.

πηγή φωτογραφίας: intime

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα