Ζαχαράκη: Οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν πια ούτε χρέη 500 ευρώ

Ζαχαράκη: Οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν πια ούτε χρέη 500 ευρώ
Σοφία Ζαχαράκη

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε για τα ελληνοτουρκικά, την οικονομία και τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους.

Για υπερ-πλεόνασμα που βασίστηκε στην υπερφορολόγηση, το πάγωμα της επιστροφής των ληξιπρόθεσμων και στην περικοπή των δημοσίων επενδύσεων, μίλησε στο ρ/σ News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Πρωινό Τανγκό” με τους Αντώνη Φουρλή και Στέλλα Γκαντώνα, η Σοφία Ζαχαράκη, αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου ΝΔ.

Μίλησε επίσης για το απαράδεκτο των τουρκικών χαρτών που παρουσιάστηκαν στη Λιβύη και τις προκλήσεις της Άγκυρας. Αναφέρθηκε στις τριμερείς συνεργασίες με Αίγυπτο και Ισραήλ λέγοντας ότι ξεκίνησαν επί Καραμανλή με έμφαση στα ενεργειακά και συνεχίστηκαν επί Σαμαρά.

“Να μην πηγαίνει ο Υπουργός Άμυνας να κάνει δηλώσεις για νέες βάσεις χωρίς να είναι ενήμερο το Υπουργείο Εξωτερικών” πρόσθεσε, σχολιάζοντας την εξωτερική πολιτική.

Για τον προϋπολογισμό δήλωσε ότι “έχουν στραγγίξει ήδη την παραγωγική δυνατότητα των φορολογουμένων για να βγουν τα θετικά μέτρα από την κυβέρνηση που είναι πρώτη στην υπερφορολόγηση και απέτυχε στις μεταρρυθμίσεις”.

“Έχει κοπεί κατά 1,3 δισ. το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να δοθεί αυτό το αντίδωρο” ανέφερε, ενώ έκανε λόγο για έκτακτες παροχές οι οποίες δίνονται επίσης επειδή πάγωσε η επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αναφέρθηκε στην αδυναμία των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, λέγοντας ότι δεν μπορούν να πληρώσουν “ακόμη και χρέη 500 ευρώ”, ζήτησε μείωση ΕΝΦΙΑ και φορολογίας επιχειρήσεων για εκκλησία, ενώ κατηγόρησε των Πρωθυπουργό ότι απέτυχε.

Κάλεσε την κυβέρνηση να είναι φειδωλή στις δηλώσεις της αφού όπως φάνηκε τίποτα δεν έχει κλείσει. Πρόσθεσε ότι είναι τεράστιο θέμα η πληρωμή, η συνταξιοδότηση και το ασφαλιστικό των κληρικών. Τέλος για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου είπε ότι είναι πολύ συχνές οι συναντήσεις τους “Είμαστε διαφανείς ως προς τις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη”.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα