Ζελένσκι: Την ερχόμενη εβδομάδα η ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο

Ζελένσκι: Την ερχόμενη εβδομάδα η ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι έκανε δεκτή την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή.

Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να απευθυνθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομιλία του αναμένεται να διαρκέσει 20 λεπτά.

Σύμφωνα με ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές, τη Δευτέρα 28/3, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας Σεργίι Σουτένκο θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλα, για να οριστικοποιηθούν οι σχετικές λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του απηύθυνε πρόταση να μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, πρόταση την οποία, όπως φαίνεται, έκανε δεκτή ο Ουκρανός πρόεδρος.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ζελένσκι συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σύνδεση της Οδησσού με την ιστορία του Ελληνισμού και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα