Ζέρβας: “Δεν γίνεται συζήτηση για νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη – Να κλείσουν πρώτα τα σχολεία”

Ζέρβας: “Δεν γίνεται συζήτηση για νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη – Να κλείσουν πρώτα τα σχολεία”
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας MotionTeam

Την άποψη πως τα σχολεία είναι αυτά που πρέπει να κλείσουν πρώτα εφόσον η υγειονομική κατάσταση γίνει χειρότερη, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον υπουργό υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον υπουργό, δεν έγινε αναφορά για επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε.

«Δεν έχω καμία ενημέρωση για καινούργια μέτρα. Εγώ έχω τοποθετηθεί δημόσια για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν εφόσον υπάρχει πρόβλημα. Έχω πει ποια είναι εκείνα τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε. Άποψή μου είναι ότι τα σχολεία είναι το πρώτο κομμάτι στο οποίο πρέπει να σταθούμε εφόσον υπάρξουν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πάμε σε κάποια κλεισίματα».

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο κ. Ζέρβας δήλωσε: «Είναι στο χέρι μας να φροντίσουμε ώστε να μην έχουμε μεγάλες απώλειες. Η πανδημία είναι σαν φωτιά σε χωράφι με ξερά χορτάρια. Όσο πιο έγκαιρα και πιο σωστά επέμβουμε, τόσο μικρότερη θα είναι η ζημιά. Έχω ξαναπεί και το λέω και σήμερα ότι μετά από έναν χρόνο πανδημίας πρέπει να είμαστε και πιο σοφοί και πολύ πιο έμπειροι. Να επεμβαίνουμε όταν πρέπει και εκεί που πρέπει. Επειδή γνωρίζουμε, ιδιαίτερα εδώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην έχουμε τις απώλειες με την προοπτική του εμβολιασμού και του ανοίγματος της οικονομίας, με την προοπτική του καλοκαιριού και του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου».

Μάλιστα ο δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί: «Είμαι αισιόδοξος, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα εφόσον ο καθένας από μας προσέχει και εφόσον είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια ώστε να μην αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα