Ζητήθηκε η παρέμβαση της στρατιωτικής Δικαιοσύνης για τον ταγματάρχη με τα όπλα και τα σύμβολα της Χ.Α.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε την παρέμβαση της στρατιωτικής Δικαιοσύνης, με αφορμή τη σύλληψη αξιωματικού (ταγματάρχη) του Στρατού Ξηράς

Η παρέμβαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης προκειμένου να προβεί στις δέουσες ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ζητήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τη σύλληψη αξιωματικού του Στρατού Ξηράς σε περιοχή της Μαγνησίας, με την κατηγορία της παράνομης κατοχής οπλισμού.

   Στη σημερινή ανακοίνωση της διεύθυνσης Ενημέρωσης του υπουργείου προστίθεται ότι "το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένει το τελικό πόρισμα της αστυνομικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, και για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού".

Όπως ανακοινώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, "συνελήφθη χθες (21.11.2013), σε περιοχή της Μαγνησίας, 51χρονος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών, διενεργήθηκαν έρευνες στην οικία και στο χώρο εργασίας του αξιωματικού, κατά τη διάρκεια των οποίων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πιστόλι CZ των 9 mm χωρίς γεμιστήρα, πιστόλι BAYARD των 7,65 με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, πιστόλι φωτοβολίδων τύπου στυλό, γεμιστήρες και θήκες που περιείχαν συνολικά 167 φυσίγγια, δεκατέσσερα φυσίγγια των 9 mm, δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και δίκαννο) οι άδειες των οποίων είχαν λήξει, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer), μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, κυνηγετικό μαχαίρι, τρεις ξιφολόγχες, και τριάντα τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν DVD μέσα σε θήκη με εντυπωμένες εικόνες της Χρυσής Αυγής, διάφορα αντικείμενα, όπως πόστερ - κούπες - κανάτες - πετσέτα - αναπτήρες με το έμβλημα της 21ης Απριλίου, ενώ σε μερικά από αυτά αναγράφεται "Χρυσή Αυγή Κρήτης", καπέλο τύπου τζόκεϋ με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής, δέκα βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο οπλισμός που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στην υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο αξιωματικός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται στον αρμόδιο στρατιωτικό εισαγγελέα.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να διακριβωθεί η προέλευση και ο τρόπος κτήσης του παράνομου οπλισμού".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: