Ζητούν εκλογή προέδρου εδώ και τώρα

Ζητούν εκλογή προέδρου εδώ και τώρα

Να ανοίξει άμεσα η διαδικασία για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ζητούν με επιστολή τους οι βουλευτές Μεσσηνίας και Ευρυτανίας του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης και Ηλίας Καρανίκας

Λίγες ώρες προτού συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών για την επόμενη μέρα στο κόμμα, δύο βουλευτές εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τη συνοχή και την ενότητά του.

“Είναι προφανές ότι η συζήτηση για το θέμα αυτό δεν μπορεί να μετατεθεί για μετά τις εκλογές. Συνεπώς πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί χωρίς άλλη αναβολή, προκειμένου να μην καταστεί σοβαρό βαρίδι στην υλοποίηση των κρίσιμων κυβερνητικών στόχων.

Η περαιτέρω καθυστέρηση της έναρξης διαδικασίας εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις καταστατικές προβλέψεις, θα λειτουργούσε διαλυτικά τόσο για την κυβέρνηση όσο και το κόμμα”, τονίζουν οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας και Ευρυτανίας, Οδυσσέας Βουδούρης και Ηλίας Καρανίκας, αποφεύγοντας ωστόσο να πάρουν θέση στο φλέγον θέμα της υποψηφιότητας ή μη του Γιώργου Παπανδρέου.

Ξεκάθαρη, ωστόσο, δείχνει να είναι η θέση τους όσον αφορά την υποψηφιότητα εν ενεργεία υπουργών για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

“Οι υπουργοί, ανεξαρτήτως του κόμματος που ανήκουν πρέπει να αφοσιωθούν αποκλειστικά, 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την βδομάδα, στο κρίσιμο κυβερνητικό έργο υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού”, σημειώνουν.

Οι έκτακτες συνθήκες, όπως τονίζουν, επιβάλουν τη λήψη άμεσων αποφάσεων προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες μέσα από έναν θεσμικό, διάφανο και ουσιαστικό οδικό χάρτη διεξόδου της χώρας από την κρίση και ανάκαμψης του κινήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα