Ζυμώσεις στη λαϊκή δεξιά: Συνάντηση Αντώναρου με τους δύο πρώην γραμματείς των ΑΝΕΛ

Ζυμώσεις στη λαϊκή δεξιά: Συνάντηση Αντώναρου με τους δύο πρώην γραμματείς των ΑΝΕΛ

Μοίρας και Δρόσος συναντήθηκαν με τον Αντώναρο, δίνοντας τροφή στα σενάρια για δημουργία νέου κόμματος, το οποίο βεβαίως θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του Πάνου Καμμένου

Την ώρα που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κοιτάζει προς τα δεξιά συνομιλώντας με Καρατζαφέρη- Κρανιδιώτη- Βελόπουλο, σε μία προσπάθεια να διασωθεί εκλογικά μέσω της συμμετοχής σε ένα συνασπισμό της σκληρής δεξιάς, στο χώρο της λεγόμενης “λαϊκής δεξιάς” συνεχίζονται οι ζυμώσεις.

Ζυμώσεις που έχουν στόχο όπως όλα δείχνουν τη δημιουργία ενός κομματικού σχηματισμού, ο οποίος θα επιχειρήσει να καλύψει το κενό από τη μετατόπιση των ΑΝΕΛ δεξιότερα και να απευθυνθεί σε ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς που νιώθουν ότι δεν τους εκφράζει η σημερινή ΝΔ, με την ελπίδα βέβαια της εισόδου στη Βουλή και άρα ενδεχομένως του ρόλου ρυθμιστικού παράγοντα, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ολα αυτά βέβαια είναι πολύ μακρινά και υποθετικά σενάρια, τα οποία ωστόσο αναζωπυρώθηκαν με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος με τους δύο πρώην γενικούς γραμματείς των ΑΝΕΛ Γιάννη Μοίρα και Θύμιο Δρόσο.

Τη φωτογραφία ανήρτησε στο facebook ο κ.Μοίρας, ο οποίος αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο κ.Μοίρας,ο οποίος ήταν ο μακροβιότερος εκλεγμένος γγ των ΑΝΕΛ (θέση την οποία κατείχε για τρία χρόνια), στην επιστολή παραίτησης του φέρεται να είχε διαφωνήσει με την αποχώρηση από την κυβέρνηση. Φέρεται επίσης να διαφωνούσε με τη στάση του κόμματος στο Σκοπιανό.

Ο κ.Δρόσος, που είχε διαδεχθεί τον κ.Μοίρα στη θέση του γγ των ΑΝΕΛ στην οποία είχε παραμείνει επί διετία, είχε παραιτηθεί από το κομματικό του αξίωμα και είχε αποχωρήσει από το κόμμα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στην επιστολή παραίτησης του προς τον κ.Καμμένο μάλιστα έκανε λόγο για “αναπαραγόμενες παθογένειες, καλλιεργούμενη από συγκεκριμένους κύκλους εσωστρέφεια, εμμονή ορισμένων σε παρωχημένα πολιτικά στερεότυπα και έλλειμμα θεσμικής λειτουργίας”.

Σημειώνεται ότι τόσο ο κ.Μοίρας όσο και ο κ.Δρόσος προέρχονται από τη ΝΔ.

Ο κ.Αντώναρος βεβαίως έχει διαύλους επικοινωνίας με τον κ.Καμμένο, ωστόσο το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνομιλεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, τον επικεφαλής της Νέας Δεξιάς Φαήλο Κρανιδιώτη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, προφανώς αποτελεί εμπόδιο σε όποια συνεργασία για μία σειρά καραμανλογενών και κεντροδεξιών στελεχών, που αναζητούν όπως και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ το όχημα που θα συσπειρώσει και θα στεγάσει δυνάμεις του χώρου, διασφαλίζοντας την πολιτική τους ύπαρξη. Στα στελέχη αυτά συγκατελέγεται βεβαίως και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ενώ άλλα στελέχη προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ όπως η Ελενα Κουντουρά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος φέρονται ήδη να έχουν επιλέξει τη λύση ένταξης σε λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθώς εάν οι εθνικές εκλογές δεν διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές, οι δεύτερες θα αποτελέσουν ένα ακόμη πεδίο ζυμώσεων, σημειωτέον ότι ο κ.Αντώναρος είχε εκφραστεί θετικά για το σενάριο υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη στο δήμο της Αθήνας. Ο κ.Βουλγαράκης φέρεται έτοιμος να προχωρήσει ώστε να επιστρέψει μέσω των δημοτικών στο πολιτικό προσκήνιο και την κεντρική πολιτική σκηνή. Ωστόσο δεν έχει προβεί ακόμη σε επίσημες ανακοινώσεις γεγονός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πριν από λίγο καιρό συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και είχε εκφράσει την επιθυμία να ήταν στο ψηφοδέλτιο της Α΄Αθήνας όπου εκλεγόνταν παλιά ή στο ευρωψηφοδέλτιο, πλην όμως δεν είχε λάβει απάντηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα