Εδώ Πολυτεχνείο, εκεί η Τρόικα

ΑΘΗΝΑ-Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, προς τιμήν των εξεγερθέντων στις 17 Νοεμβρίου 1973.
Αναφερόμενος στο μήνυμα της ημέρας, ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήρθαμε για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας για εθνική ανεξαρτησία, Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία. Εδώ έγιναν αγώνες που δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ και που θα πρέπει να είναι το ορόσημο και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Πάντοτε η τιμή ανήκει σ’ αυτούς τους αγωνιστές».

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνόδευσαν στο Πολυτεχνείο ο ειδικός γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Βασιλάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Χρήστος Μαντάς, Μερόπη Τζούφη, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Ιωάννης Γκιόλας, Αστέριος Καστόρης, Δημήτρης Ρίζος, Βάλια Βαγιωνάκη, Γιώργος Ψυχογιός, Γιάννης Τσιρώνης, Μανώλης Θραψανιώτης, Γιάννης Σαρακιώτης και Ανδρέας Ριζούλης. (EUROKINISSI-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, προς τιμήν των εξεγερθέντων στις 17 Νοεμβρίου 1973. Αναφερόμενος στο μήνυμα της ημέρας, ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήρθαμε για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας για εθνική ανεξαρτησία, Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία. Εδώ έγιναν αγώνες που δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ και που θα πρέπει να είναι το ορόσημο και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Πάντοτε η τιμή ανήκει σ’ αυτούς τους αγωνιστές». Τον Πρόεδρο της Βουλής συνόδευσαν στο Πολυτεχνείο ο ειδικός γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Βασιλάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Χρήστος Μαντάς, Μερόπη Τζούφη, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Ιωάννης Γκιόλας, Αστέριος Καστόρης, Δημήτρης Ρίζος, Βάλια Βαγιωνάκη, Γιώργος Ψυχογιός, Γιάννης Τσιρώνης, Μανώλης Θραψανιώτης, Γιάννης Σαρακιώτης και Ανδρέας Ριζούλης. (EUROKINISSI-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΗΣ) EUROKINISSI

Ο Φίλης μπορεί να έμεινε εκτός κυβέρνησης εν μέσω κόντρας με την Εκκλησία γεγονός για το οποίο άφησε πολλές αιχμές, η σχέση του πάντως με το διάδοχο του στο Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου είναι άριστη. Χθες πήγαν πρωί πρωί στο Πολυτεχνείο μαζί να καταθέσουν στεφάνι. Ενδεχομένως να συζήτησαν και για το ότι η τρόικα, σόρρυ οι θεσμοί, ζητά απόσυρση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ενός νόμου για τον οποίο όχι μόνο ο Φίλης αλλά σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει μάχη. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει τώρα που πιέζει η ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση. Ότι ας πουμε ο συγκεκριμένος νόμος θα χαντακώσει την οικονομία της χώρας και είναι τόσο σημαντική η απόσυρση του.

SHARE:

24Media Network