Ο αισιόδοξος Τάκης

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΨΗΨΟΦΟΡΙΑΣ.   (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΨΗΨΟΦΟΡΙΑΣ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) PHASMA

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στη Συγγρού. Και αυτό καθώς, όπως πληροφορούμεθα, ο δημοσκόπος και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, διαβεβαιώνει τα γαλάζια στελέχη πως όταν γίνουν εκλογές, η ΝΔ όχι μόνο θα είναι πρώτη, αλλά και αυτοδύναμη. Οι αναλύσεις που κάνει, κινούνται με βάση αυτή την εκτίμηση. Πάντως μετά από τρεις συνεχείς εκλογικές ήττες (τέσσερις εάν συνυπολογίσει κανείς και το δημοψήφισμα), πολλοί γαλάζιοι φοβούνται να πιστέψουν τέτοιες αισιόδοξες προβλέψεις και για την ακρίβεια ενώ σχεδόν άπαντες είναι σίγουροι για τη νίκη, θεωρούν εξαιρετικά δύσκολη την αυτοδυναμία. Ορισμένοι κακεντρεχείς θυμήθηκαν ότι ο Θεοδωρικάκος και στις ευρωεκλογές του 2014 προέβλεπε οριακή νίκη της ΝΔ, κάτι που όμως δε συνέβη. Και σε κάθε περίπτωση, λένε ορισμένοι, καλό είναι η ΝΔ να έχει πιθανούς συμμάχους για την επόμενη ημέρα, υπό το πρίσμα αυτό δε αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα σημαντικό ότι ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι συμπαρατάχθηκαν με τη ΝΔ και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις ψηφοφορίες για τον εκλογικό νόμο και για την πρόταση εξεταστικής για τη διαπραγμάτευση.

SHARE: