20 μονόλεπτα για την “Εστία”

default image

Είκοσι γνωστοί "βιβλιοφάγοι" μιλούν και συζητούν για το χθες - κυρίως όμως για το αύριο- των σημείων αναφοράς της Αθήνας. Το Σάββατο 20 Απριλίου στο Κτίριο "Κωστής Παλαμάς

Είκοσι φίλοι του βιβλίου ενώνουν τις δυνάμεις τους και αντιδρούν με ευαισθησία στο “λουκέτο” του ιστορικού βιβλιοπωλείου της “Εστίας”.

Αφετηρία ήταν το δυσάρεστο ξάφνιασμα και η πικρή γεύση που άφησε σε πάρα πολλούς, το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου.

Η φιλική επικοινωνία και οι συζητήσεις που ακολούθησαν, σχηματοποίησαν αυτό το “κάτι” που, χωρίς φορμαλισμούς και τυπικότητες, γίνεται πράξη το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου στις 11.00 π.μ. στο κτίριο “Κωστής Παλαμάς” του Πανεπιστημίου Αθηνών, (Ακαδημίας και Σίνα).

θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συναντήσεώς μας που δεν είναι “μνημόσυνο” ούτε και απόπειρα “ανάστασης”, αλλά αφορμή για ένα κάλεσμα εγρήγορσης για να μη χαθούν οι “εστίες” της πόλης.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης θα αποτελέσουν οι είκοσι μονόλεπτες (αυστηρά) παρεμβάσεις θα κατευθύνονται- η κάθε μία με το δικό της τρόπο- από το χθες προς το αύριο υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην εγκλωβιστεί η πόλη σε μια διαδικασία απώλειας της φυσιογνωμίας της, χάνοντας το ένα μετά το άλλο τα “σημεία αναφοράς” πολιτισμού, ζυμώσεως και παραγωγής ιδεών, που τόσο χρειάζονται, ειδικά σε αυτήν την εποχή της “πολυ-κρίσης”.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο έως το τέλος της εκδήλωσης που ορίζεται αυστηρά για τις 13.00.

Την εκδήλωση θα προλογίσει- καλωσορίσει ο φιλοξενών στο κτίριο “Κωστής Παλαμάς” Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Τις εισαγωγικές μονόλεπτες παρεμβάσεις κάνουν οι:

1. Τατιάνα Αβέρωφ

2. Μηνάς Βιντιάδης

3. Γιώργος Γεννηματάς

4. Χρήστος Γκόρτσος

5. Λεωνίδας Ευγενίδης

6. Ιουλίτα Ηλιοπούλου

7. Κώστας Ιορδανίδης

8. Μαρία Κατσουνάκη

9. Γιώργος Κουμουτσάκος

10. Γιάννης Μάνος

11. Πέτρος Μάρκαρης

12. Τάκης Μαυρωτάς

13. Γρηγόρης Μπέκος

14. Κωνσταντίνα Μπότσιου

15. Νίκος Ξυδάκης

16. Βασίλης Πάικος

17. Δημήτρης Στεφανάκης

18. Ελένη Τσαλδάρη

19. Μαρία Χούκλη

20. Χρήστος Χωμενίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα