Αλαμουντίν στους Έλληνες: "Θα τα καταφέρουμε"

Αλαμουντίν στους Έλληνες: "Θα τα καταφέρουμε"
NIKOS LIBERTAS / SOOC

Με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, συναντήθηκε η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα με την Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία βρίσκεται από χθες βράδυ στην Αθήνα προκειμένου να προσφέρει στην ελληνική κυβέρνηση νομικές συμβουλές για την επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Η κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ μαζί με τους διακεκριμένους νομικούς Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ και ο αρχαιολόγος Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος του Παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου και τους υποδέχτηκε ο υπουργός Κωνσταντίνος Τασούλας.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου η κ. Αλαμουντίν συνομίλησε για λίγο με τον υπουργό κ. Τασούλα, ευχαριστώντας τον για το θερμό καλωσόρισμα και στη συνέχεια αναφέρθηκαν στα ελληνικά νησιά.

"Θα τα καταφέρουμε" ήταν η απάντηση της Αμάλ Αλαμουντίν όταν δημοσιογράφοι τη ρώτησαν αν θα τα καταφέρει να "επιστρέψει" στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Ο υπουργός εξήγησε στην κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ ότι ο ίδιος δεν κατέστη δυνατό να επισκεφθεί τα ελληνικά νησιά, φέτος το καλοκαίρι, λόγω φόρτου εργασίας, και αυτή τόνισε την επιθυμία της να το κάνει στο μέλλον

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της καλύτερης δυνατής νομικής φόρμουλας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση, συμμετέχουν η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Λ. Μενδώνη, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημ. Παντερμανλής και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network