Ανοιχτή επιστολή του κινηματογράφου ΑΣΤΥ προς τη Λίνα Μενδώνη

Ανοιχτή επιστολή του κινηματογράφου ΑΣΤΥ προς τη Λίνα Μενδώνη
Στο εσωτερικό ενός κινηματογράφου AP

Με ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού, ο ιστορικός κινηματογράφος "ΑΣΤΥ" ζητάει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να διατηρηθούν ζωντανές οι μονές χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες.

Κραυγή αγωνίας από τον ιστορικό κινηματογράφο “ΑΣΤΥ” που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και τα οποία πιθανότατα θα πάρουν παράταση.

Σύμφωνα με τα μέτρα, αυτά απαγορεύονται οι προβολές σε κινηματογράφους δωδεκάμηνης λειτουργίας, γεγονός που θα πλήξει πολλά χειμερινά σινεμά.

“Σας παρακαλούμε με όση ψυχή μας απομένει να διατηρήσετε ζωντανές τις χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες”, τονίζει στην ανοιχτή επιστολή προς τη κ. Λίνα Μενδώνη το σινεμά.

Ζητάμε άμεση και γενναία επιχορήγηση, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε τις αίθουσές μας ανοιχτές. Να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα να προσφέρουμε, πολιτισμό και κοινωνικότητα και γιατί όχι, λίγη μαγεία στην πεζή καθημερινότητα του πολίτη, χάρη στην ιερή μυσταγωγία του σινεμά”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η επιστολή μάλιστα αναρτήθηκε στην είσοδο του κινηματογράφου.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του κινηματογράφου ΑΣΤΥ:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κα ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, σας παρακαλούμε με όση ψυχή μας απομένει:

Διατηρήστε ζωντανές τις μονές χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες.

Τολμήστε να λάβετε σωτήρια μέτρα. Μείνετε στην Ιστορία. Κάνετε κάτι αντίστοιχο με την ανακήρυξη σε διατηρητέα των θερινών σινεμά με Νόμο από την αείμνηστη Μελίνα. Όχι άλλα Δάνεια!

Ζητάμε άμεση και γενναία επιχορήγηση, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε τις αίθουσές μας ανοιχτές. Να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα να προσφέρουμε, πολιτισμό και κοινωνικότητα και γιατί όχι, λίγη μαγεία στην πεζή καθημερινότητα του πολίτη, χάρη στην ιερή μυσταγωγία του σινεμά. Βοηθείστε να κρατηθούν ζωντανά τα κύτταρα πολιτισμού της χώρας μας και μαζί ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΣΤΥ που μόλις έκλεισε 80 χρόνια ζωής. Μη στερήσετε από τις πόλεις την χαρά. Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε να κανουμε αυτό που μας εμαθαν οι γονείς μας.

Να χαρίζουμε στιγμές ξενοιασιάς, ρομαντισμού και προβληματισμού. Στιγμές Πολιτισμού. Σταγόνες Ζωής!

Εκ της Διευθύνσεως – Αδελφοί Στεργιάκη

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα