Ένας (κυριολεκτικά) βασιλικός ρόλος για τον Τζόνι Ντεπ

Ένας (κυριολεκτικά) βασιλικός ρόλος για τον Τζόνι Ντεπ
Ντεπ. Τζόνι Ντεπ... AP

Ο 58χρονος σταρ θα υποδυθεί τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΕ’ στην ταινία που ετοιμάζει η βραβευμένη στις Κάννες Γαλλίδα σκηνοθέτρια, Μαϊουέν.

Μάλλον σε φάση επαγγελματικής ανάκαμψης και εργασιοθεραπείας βρίσκεται ο Τζόνι Ντεπ, που τελευταία εμφανιζόταν στον αφρό της δημοσιότητας είτε για την διαμάχη με την τέως σύζυγο, Άμπερ Χερντ, είτε για την μήνυση κατά της αγγλικής Sun για δυσφήμηση, την οποία και έχασε (στο δημοσίευμα ο σταρ αναφερόταν ως «wife beater», που χτυπάει την σύζυγό του, τέλος πάντων, ε, και στο δικαστήριο αποδείχτηκε πως, εχμ, έτσι έχουν τα πράματα).

Μολαταύτα, και παρά το ότι το Χόλιγουντ τον έχει κάνει λίγο πέρα, ο Ντεπ πήρε καλές κριτικές για την ερμηνεία του ως ο Αμερικανός φωτορεπόρτερ Γιουτζίν Σμιθ (1918–1978) στην βιογραφική ταινία «Mιναμάτα» (2020) που σκηνοθέτησε ο Άντριου Λέβιτας. Αλλά και η επόμενη ταινία του, όπως φαίνεται, πάλι βιογραφική θα είναι. Ή μάλλον, κ α ι βιογραφική, μια και στο στόρι της χωράει πολλή μυθοπλασία και ερμηνεία προσώπων και γεγονότων.

Η Μαϊουέν AP

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον γαλλικό ιστότοπο Satellifax, στην νέα ταινία που θα σκηνοθετήσει η Μαϊουέν –η όμορφη, τυπάτη και ταλαντούχα 45χρονη δημιουργός (που στα 16 της είχε παντρευτεί για μια πενταετία τον Λικ Μπεσόν, ε;)– πρωταγωνιστής θα είναι ο Τζόνι. Ναι, αλλά ποιον θα υποδυθεί είναι το κερασάκι: τον Γάλλο βασιλιά Λουδοβίκο τον ΙΕ’ (1710–1774).

Ο τίτλος της ταινίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός. Το μόνο που μαθεύτηκε είναι πως τα γυρίσματα θα γίνουν σε διάφορα κομβικά σημεία του Παρισιού και κυρίως στις Βερσαλλίες, πως θα διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες, ενώ το όλο πρότζεκτ τοποθετείται στο καλοκαίρι. Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι η ίδια η Μαϊουέν θα παίξει στην ταινία, υποδυόμενη την κόμισσα Ζαν ντι Μπαρί, την τελευταία ερωμένη του βασιλιά που ήταν γνωστός με το παρανόμι «Ο Πολυαγαπημένος».

Φήμες και δυσκολίες

Ο κουτσομπολίστικος γαλλικός Τύπος, που τον ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά τον κυρ-Τζόνι από την εποχή που ζούσε στην Γαλλία μαζί με την σύντροφό του Βανέσα Παραντί και τα δυο παιδιά τους, έχει ήδη αρχίσει τα σενάρια για πιθανό φλερτ μεταξύ σκηνοθέτριας και ηθοποιού. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως παρά την δυσμένεια στην οποία έχει περιπέσει ο Ντεπ στην Αμερική λόγω της υπόθεσης της ενδοοικογενειακής βίας, η Ευρώπη εξακολουθεί να τον καλοδέχεται. Πέρυσι μόνο, στον 58χρονο αστέρα απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία στα φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία και του Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία.

Οι Βερσαλλίες pixabay

Από την άλλη, το ότι η Μαϊουέν θα γυρίσει ταινία εποχής έκανε μεγάλη εντύπωση στην πατρίδα της, καθώς η ηθοποιός-που-έγινε-σκηνοθέτρια και στις πέντε ταινίες που έχει υπογράψει έως τώρα καταπιάνεται με σύγχρονες θεματικές, όπως το «Polisse», ας πούμε, που
κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες
έχοντας ως θέμα ένα Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων του σήμερα.

Φαίνεται, όμως, πως ο μείζων προβληματισμός σχετικά με την ταινία έχει να κάνει με την γλώσσα του φιλμ. Διότι ενώ πιθανότατα η Μαϊουέν δεν προτίθεται να γυρίσει την ταινία της στα αγγλικά (εμ, Λουδοβίκος στις Βερσαλλίες και αγγλικά δεν πάει), όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν πως τα γαλλικά του Ντεπ είναι προβληματικά. Προφανώς όχι σε επίπεδο κατοχής της γλώσσας, μετά από 14 χρόνια κοινής ζωής με Γαλλίδα και παιδιά, αλλά σε επίπεδο προφοράς. Παραμένει βαριά αμερικάνικη… Κι αυτό θα είναι ένα πρόβλημα –εκτός και αν ο Τζόνι αποφασίσει να το δουλέψει. Αλλά δεν φημίζεται για τις κοπιώδεις προετοιμασίες του ο σταρ…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα