Γαβράς στο IMDb: Από το "θάψιμο" στην αποθέωση πριν καν παιχτεί η ταινία

Κώστας Γαβράς
Κώστας Γαβράς © JESSICA FORDE

Μετά τα αρνητικά "αστεράκια" ήρθαν και τα θετικά, για μια ταινία που έχει παιχτεί μόνο (για την ώρα) σε μεγάλα φεστιβάλ. Το Internet Movie Database (IMDb) αναγκάστηκε να διαγράψει τα σχόλια που είχαν αφήσει τα τρολ του διαδικτύου.

Σε παγκόσμιο φαινόμενο πρωτοτυπίας εξελίσσεται η ταινία "Adults in the Room" του Κώστα Γαβρά, η οποία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη για όσα έγιναν στα Eurogroup των διαπραγματεύσεων του 2015, πίσω από κλειστές πόρτες.

Αρχικά είχαμε τις αρνητικές κριτικές χρηστών της ανοιχτής πλατφόρμας Internet Movie Database (IMDb) και τις κακές βαθμολογίες προς την ταινία, η οποία δεν έχει κάνει ακόμη πρεμιέρα. Οι αρνητικές κριτικές συνοδεύονταν από κακόβουλα και επιθετικά σχόλια εναντίον του βραβευμένου Κώστα Γαβρά και του πρώην υπουργού Οικονομικών και στηλίτευαν την απόφαση του σκηνοθέτη να βασιστεί στις ηχογραφήσεις του Βαρουφάκη, ενώ μιλούσαν για ταινία που έγινε "με λεφτά της πρώην κυβέρνησης".

ADVERTISING

Ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς είχε εξ αρχής διαχωρίσει τη θέση του λέγοντας πως η ταινία είναι μυθοπλασία και πως βρήκε τις καταγραφές του Γιάνη Βαρουφάκη αρκετά ελκυστικές έτσι ώστε να βασιστεί σε αυτές και να οικοδομήσει πάνω τους το νέο πολιτικό του θρίλερ.

Τα προβοκατόρικα σχόλια χρηστών στο IMDb συνεχίστηκαν ωστόσο, και έτσι η έγκυρη πλατφόρμα πήρε την απόφαση να διαγράψει τους κακόβουλους σχολιασμούς.

Φυσικά, η διαγραφή δεν αφορά και τη βαθμολόγηση με "αστεράκια" από το 1 μέχρι το 10.

Ένα από τα σχόλια που διαγράφησαν:

Γαβράς στο IMDb: Από το

Το IMDb άλλωστε λειτουργεί με open source τρόπο και η βαθμολογία που συνοδεύει τις ταινίες είναι ο μέσος όρος που δίνουν οι χρήστες του site. Η όλη απόφαση των διαχειριστών του ιστοτόπου ήταν απολύτως λογική για να διατηρηθεί αφενός η εγκυρότητά του και αφετέρου για να προστατευτεί το έργο ως πολιτισμικό προιόν. Κοινώς, αφαιρέθηκαν οι επιθετικές αναρτήσεις που δεν το έκριναν ως τέτοιο και δεν βασίζονταν σε λογικά επιχειρήματα.

Μετά το "τρολάρισμα" όμως και τον βομβαρδισμό με κριτικές κάτω του 5, εκατοντάδες χρήστες "εισέβαλαν" στο IMDb και βαθμολόγησαν θετικά την ταινία. Η οποία επαναλαμβάνουμε, δεν έχει προβληθεί ακόμη στις αίθουσες, παρά μόνο σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Κάπως έτσι αυτή τη στιγμή η ταινία είναι στο 5,6/10 από 4,4/10 που ήταν πριν δύο ημέρες, ενώ υπάρχουν αναρτημένα μόλις τρία σχόλια, ένα εκ των οποίων είναι αρνητικό, αλλά όχι προσβλητικό.

Σημειώνουμε εδώ πως ο πρώην υπ. Οικονομικών τοποθετήθηκε για το "κράξιμο" προς τον Κώστα Γαβρά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Βασίλη Σκουρή για το News 24/7.

"Είναι μεγάλη του τιμή οι τελευταίοι συνεργάτες της χούντας, που προφανώς δεν του συγχώρεσαν το Ζ, να τον χτυπούν για το ADULTS" λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Η ταινία του Κώστα Γαβρά, "Ενήλικοι στο Δωμάτιο", θα κάνει την ελληνική πρεμιέρα της στην τελετή λήξης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες απαντήσεις μπορείτε να βρείτε στα λόγια του Γαβρά όπως τα είπε στον Θοδωρή Δημητρόπουλο για το Oneman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρουφάκης για Γαβρά: Μεγάλη του τιμή να τον χτυπούν οι τελευταίοι συνεργάτες της χούντας

Haters in the room: Ποιοι κράζουν τον Γαβρά χωρίς να έχουν δει την ταινία

Κώστας Γαβράς: Ο Βαρουφάκης μου έδειξε τις ομιλίες, τις σημειώσεις του και ηχογραφήσεις επίσης

Αλ. Μπουρδούμης: Οι "Ενήλικες στο δωμάτιο" είναι ταινία μυθοπλασίας

SHARE:

24Media Network