Γιάννης Βογιατζής: Η Finos Film τίμησε τον 95χρονο ηθοποιό – Τα συγκινητικά του λόγια

Γιάννης Βογιατζής: Η Finos Film τίμησε τον 95χρονο ηθοποιό – Τα συγκινητικά του λόγια

Τιμητική εκδήλωση για τη βράβευση του αγαπημένου ηθοποιού, Γιάννη Βογιατζή διοργάνωσε η Finos Film.

Είναι ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και του θεάτρου. Ένας άνθρωπος με αστείρευτη ενέργεια που ακόμη και σήμερα που είναι 95 χρόνων, δηλώνει ενεργός πάνω στη σκηνή. Δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχάσει τη συγκλονιστική του ερμηνεία το 2019 στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο “Απόψε αυτοσχεδιάζουμε” του Πιραντέλλο (σκην. Δημήτρης Μαυρικίου), όπου ουσιαστικά ο σπάνιος αυτός βετεράνος ηθοποιός ερμήνευσε τον μονόλογο της δικιάς του ζωής.

Ο λόγος για τον πολυαγαπημένο ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή που τίμησε η Φίνος Φιλμ με ένα ειδικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο το Σάββατο 2 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

«Δεν νιώθω σα να βρίσκομαι σε μια συνάντηση αγνώστων, αλλά σε μια συνάντηση με την οικογένειά μου. Αυτό το βραβείο με συγκινεί ιδιαίτερα γιατί η Φίνος Φιλμ ήταν το σπίτι μου. Το σπίτι σου είναι όπου αισθάνεσαι καλά, όπου νοιώθεις έντιμος και αληθινός και ό,τι κάνεις το κάνεις με την ψυχή και την καρδιά σου. Ο ηθοποιός δεν είναι μια αγγαρεία ή ένα επάγγελμα, αλλά ένα λειτούργημα. Στον κινηματογράφο δεν παίζεις τον ρόλο, πρέπει να είσαι ο ρόλος. Όπως μου είχε πει κάποτε ο Βασίλης Λογοθετίδης, δεν υπάρχουν μικροί και μεγάλοι ρόλοι. Δεν υπάρχουν κωμικοί και δραματικοί ηθοποιοί. Υπάρχουν μεγάλοι και μικροί ηθοποιοί. Στην αρχή προσπάθησα να το καταλάβω καλά και αφού το κατάλαβα, δεν με εγκατέλειψε ποτέ» δήλωσε ο Γιάννης Βογιατζής κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που κάνατε τον κόπο να έρθετε σήμερα εδώ και επιτρέψτε μου, ενώ προσπαθώ να μην είμαι συγκινημένος, ετούτη τη φορά έχω συγκινηθεί στ’ αλήθεια» κατέληξε, εμφανώς φορτισμένος.

Για τον 95χρονο ηθοποιό μίλησαν και συνάδελφοί του, μεταξύ αυτών ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Είμαι ευτυχισμένος που υπάρχει στη ζωή μας ο Γιάννης Βογιατζής. Είναι φίλος μου, τον αγαπάω και με αγαπάει πάρα πολύ. Νιώθω συγκινημένος που τον τιμούμε σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Είμαι φίλη με τον Γιάννη Βογιατζή και θαυμάστριά του πολλά χρόνια, έχουμε παίξει μαζί. Αξίζει για πολλά βραβεία και όχι μόνο για αυτό. Χαίρομαι που θα του δώσουμε σήμερα αυτή τη χαρά», είπε από την πλευρά της η Άννα Φόνσου, ενώ αποκάλυψε ότι «Σε μια ταινία επίτηδες έκανα λάθος, για να με ξαναφιλήσει ο Γιάννης Βογιατζής».

«Δε βλέπω παλιές ταινίες, είναι όλοι φίλοι μου και έχουν φύγει από τη ζωή, λέω είναι σειρά μου, δεν κοιμάμαι το βράδυ», συμπλήρωσε η ίδια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα