ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ \"ΤΣΙΛΕΡ\"  (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)

Εθνικό Θέατρο: Τι θα δούμε στις σκηνές του τη νέα σεζόν που είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη Παπά

Στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου θα δούμε ένα ρεπερτόριο με κλασικά γνωστά έργα, αλλά και άπαιχτα έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, θεατρικές διασκευές λογοτεχνικών κειμένων και σεναρίων ταινιών, καθώς και πρωτότυπες κειμενικές συνθέσεις.

Η καθηλωτική Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Το Εθνικό υποδέχεται το Κυπριακό Θέατρο και τη συγκλονιστική Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου παρουσιάζουν την πρώτη «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου»- Ποιες παραστάσεις θα δούμε

Η Γαλήνη Χατζηπασχάλη ως Μήδεια και η Έμιλυ Κολιανδρή ως Ελένη

Γαλήνη Χατζηπασχάλη- Έμιλυ Κολιανδρή: Σημειώσατε Χ

Είδαμε τις δύο πιο ευφρόσυνες, γεμάτες ουσία, παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού: τη “Μήδεια” του Μποστ από το Εθνικό Θέατρο και την “Ελένη” του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ. Ξεχωρίσαμε τις δύο πρωταγωνίστριές τους.

Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο

Εθνικό Θέατρο: Μπήκε σε 80 σχολεία και έστησε καλλιτεχνικές γέφυρες με τους εφήβους

H Σοφία Βγενοπούλου, Υπεύθυνη Μικρού Εθνικού (Παιδική-Εφηβική σκηνή, Εργαστήρια μιλά για ‘’Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο’’ ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που απευθύνεται σε γυμνάσια και λύκεια της περιφέρειας.

Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου

Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου προσεγγίζει στους Δελφούς μία από τις τέσσερις μανίες που στέλνουν οι θεοί στους ανθρώπους

Ο σκηνοθέτης Θάνος Παπακωνσταντίνου μιλά στο NEWS 24/7 για το 5ο Διεθνές εργαστήριο αρχαίου δράματος του οποίου τη διεύθυνση έχει αναλάβει φέτος.

Εικόνα από το γεμάτο θέατρο της Επιδαύρου στην πρεμιέρα της Μήδειας που τελικά έλαβε χώρα το Σάββατο που μας πέρασε.

Κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία που "ματαίωσε" τη Μήδεια του Εθνικού

Δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε γιατί, ενώ το θέμα αυτό έχει προκύψει εδώ και έναν μήνα με τα Σωματεία να έχουν θέσει ως αίτημα την αναπροσαρμογή αποζημίωσης στις εκτός έδρας μετακινήσεις, το ΥΠΠΟΑ ικανοποιεί το αίτημά τους τόσο καθυστερημένα και μετά από μία πρωτοφανή ματαίωση πρεμιέρας της Πρώτης Κρατικής Σκηνής της Χώρας.

Στην Επίδαυρο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη σύζυγό του

Αλέξης Τσίπρας - Μπέτυ Μπαζιάνα: Στην Επίδαυρο για την πρεμιέρα της "Μήδειας"

Πρεμιέρα έκανε το Σάββατο η Μήδεια του Μποστ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού, με τον πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύζυγό του να βρίσκονται στην Επίδαυρο και να παρακολουθούν την παράσταση.

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

Εθνικό Θέατρο: Πότε τελικά θα δούμε την πρεμιέρα της "Μήδειας" στην Επίδαυρο

Ο Γιάννης Μόσχος, καλλιτεχνκός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, μίλησε με τους τεχνικούς και τους ηθοποιούς της παράστασης μήπως τυχόν μεταπειστούν και γίνει η παράσταση σήμερα. Ωστόσο αυτό δεν έγινε και έτσι η σημερινή παράσταση ακυρώνεται.

Η Γαλήνη Χατζηπασχάλη ως Μήδεια

15 ευρώ και μία γραπτή δήλωση "απειλούν" την πρεμιέρα του Εθνικού στην Επίδαυρο

Κινδυνεύει να χαθεί η πρεμιέρα της Πρώτης Κρατικής Σκηνής της χώρας για 15 ευρώ και μία γραπτή δήλωση; Το θέμα έχει προκύψει εδώ και έναν μήνα και μέχρι και την τελευταία στιγμή γίνονταν διαβουλεύσεις. Ωστόσο, γιατί η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και τα Σωματεία δεν δύνανται να δώσουν λύση σε κάτι στο οποίο απ ‘οτι φαίνεται συμφωνούν;

Άδεια καθίσματα στο θέατρο

Στάση εργασίας την Παρασκευή (8/7) από τους εργαζομένους του Εθνικού Θεάτρου σε Επίδαυρο και Αθήνα

Σε κινητοποιήσεις προχωρά το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου την Παρασκευή μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς παιδικού θεάτρου Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ), συνεργάζονται ξανά με το Μικρό Εθνικό στο “Δίπλα Δίπλα”, μία παράσταση που γεννά δημιουργικά ερωτήματα

Από τι υλικά χτίζονται τα σπίτια, οι σχέσεις, η υπομονή κι η εμπιστοσύνη;

Οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς παιδικού θεάτρου Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη συνεργάζονται ξανά με το Μικρό Εθνικό στο “Δίπλα Δίπλα”, μία παράσταση που γεννά δημιουργικά ερωτήματα και περιοδεύει.

Ο Ανδρέας Σκούρτης

Για τον Ανδρέα Σκούρτη το μέλλον της σκηνογραφίας δεν είναι μόνο μέσα στα θέατρα

Ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας και σκηνογράφος Ανδρέας Σκούρτης μιλά στο NEWS 24/7 με αφορμή την παράσταση χορού ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ”, μία χωροποιητική συνύπαρξη της τέχνης του χορού, της σκηνογραφίας και της μουσικής.

Το Εθνικό Θέατρο

Εθνικό Θέατρο με ναρκωτικά, παραβατικότητα και κλειστό κυλικείο - Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής τα τελευταία χρόνια ζουν την έντονη υποβάθμισή της, καθώς καθημερινά, σχεδόν όλο το 24ωρο.

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

"Σασμός" και "Άγριες Μέλισσες" πρωταγωνιστούν σε αρχαίες τραγωδίες

Αν ρίξει κάποιος μία ματιά στη διανομή των ελληνικών τραγωδιών που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι δεν μπορεί να μην παρατηρήσει πως σε αυτές πρωταγωνιστούν δύο κυρίως τηλεοπτικές σειρές: οι Άγριες Μέλισσες και ο Σασμός.

Κρις Κούπερ

Κρις Κούπερ: "Χρειαζόμαστε θέατρα που παράγουν προκλητική δουλειά για να έρθουν πιο κοντά στους νέους"

Ο σπουδαίος Βρετανός θεατράνθρωπος, Κρις Κούπερ, μιλά στο NEWS 24/7 με αφορμή τη συνεργασία του στην Ελλάδα με την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.