H τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και μια ταινία το αποδεικνύει

Διαβάζεται σε 2'
H τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και μια ταινία το αποδεικνύει
strada films

Η πολυβραβευμένη ταινία “Όλη η ομορφιά και η Αιματοχυσία” έρχεται στους κινηματογράφους σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) – Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δύο αποκλειστικές προβολές μία ημέρα πριν την επίσημη έξοδο της ταινίας στις 16 Νοεμβρίου την ταινία που δείχνει πώς η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. 

Δύο αποκλειστικές προβολές στις 15 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν την επίσημη έξοδο της ταινίας σε κινηματογράφους στις 16 Νοεμβρίου το αριστούργημα “Όλη η ομορφιά και η Αιματοχυσία” διοργανώνει η StraDa σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η βαθιά πολιτική και εμπνευστική ταινία της βραβευμένης με Όσκαρ για το Citizen Four, Λόρα Πόιτρας κατέκτησε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και πρόκειται για το συνταρακτικό πορτρέτο της Ναν Γκολντιν, μιας καλλιτέχνιδας – ακτιβίστριας που με την τέχνη της άλλαξε τον κόσμο.

strada films

Λίγα Λόγια για την Ταινία

Ο πολυσυζητημένος Χρυσός Λέοντας του Φεστιβάλ Βενετίας, αλλά και η Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας 2022 αφηγείται την ταραχώδη ζωή και το έργο της κορυφαίας φωτογράφου Ναν Γκόλντιν. Ταυτόχρονα, όμως, καταγράφει τον επίμονο αγώνα της να ξεσκεπάσει την δυναστεία μεγιστάνων φαρμακοβιομηχάνων που κρυβόταν πίσω από τη θανατηφόρα επιδημία οπιοειδών OxyContin η οποία στοίχισε τη ζωή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Με ένα πολλαπλά συγκλονιστικό φιλμ, η βραβευμένη με Όσκαρ δημιουργός διηγείται πώς ένας άνθρωπος μετέτρεψε το προσωπικό του τραύμα σε σανίδα σωτηρίας για τους άλλους, αποδεικνύοντας ότι το να αλλάξεις τον κόσμο είναι η μεγαλύτερη μορφή τέχνης και η ύστατη πολιτική πράξη.

Προσκλήσεις για την Πρεμιέρα

Η ταινία θα προβληθεί στην αίθουσα προβολών του ημιώροφου του ΕΜΣΤ την Τετάρτη, 15/11 στις ώρες 19:00 και 21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν μισή ώρα πριν την εκδήλωση.
Η προβολή της ταινίας θα είναι με ελληνικούς υπότιτλους.
Διάρκεια: 120′.

Δείτε τις ταινίες της StraDa Films online & χωρίς συνδρομή μέσω της www.viva.gr και της www.iplatforma.gr
με δυνατότητα αγοράς e-εισιτηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα