Η «Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» διασκευάζεται για τη μικρή οθόνη!

Η «Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» διασκευάζεται για τη μικρή οθόνη!

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να ενθουσιαστούμε ή να ανησυχήσουμε, αλλά είναι πραγματικότητα: η ταινία του Μισέλ Γκοντρί θα γίνει τηλεοπτική σειρά

Επιμέλεια: Θανάσης Πατσαβός

Από τις πιο πολυαγαπημένες ταινίες των ’00s και η μεγαλύτερη επιτυχία του Μισέλ Γκοντρί, η «Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» χάρισε στον εκκεντρικό Γάλλο δημιουργό το μοναδικό του Οσκαρ (για καλύτερο πρωτότυπο σενάριο, μαζί με τους Τσάρλι Κάουφμαν και Πιερ Μπισμούτ) και ορδές φανατικών θαυμαστών που ανακάλυψαν το ιδανικό ρομαντικό φιλμ της νέας χιλιετίας στην ιδιότυπη αυτή ιστορία επιστημονικής φαντασίας όπου ο Τζιμ Κάρεϊ και η Κέιτ Γουίνσλετ διαγράφουν ο ένας τον άλλο από τη μνήμη τους, μαζί με τις επώδυνες αναμνήσεις της σχέσης τους.

Η «Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού» διασκευάζεται για τη μικρή οθόνη!

Και να που το φιλμ ετοιμάζεται για το reboot του, αυτή τη φορά μέσω της διασκευής του σε τηλεοπτική σειρά. Τη δημιουργία της έχει αναλάβει ο παραγωγός της ταινίας του 2004, Στιβ Γκόλιν, και η εταιρεία Anonymous Content, υπεύθυνη για μερικές από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών, όπως το «The Knick» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, το «True Detective» και το «Mr. Robot». Η σειρά βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, όμως οι πληροφορίες θέλουν τον Ζεφ Μπόροου («Chuck») να αναλαμβάνει χρέη σεναριογράφου.

Film Five Most
Film Five Most AP

Κανονικά μια τέτοια είδηση θα έπρεπε να μας γεμίσει ανησυχία, αλλά για κάποιο λόγο ακούγεται ταυτόχρονα απόλυτα λογική, καθώς η βασική ιδέα του φιλμ μοιάζει ιδανικά πρόσφορη για άπειρες, ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Επιπλέον, όσο κι αν η διασκευή γνωστών και επιτυχημένων ταινιών μοιάζει να μην έχει τέλος στο σύγχρονο τηλεοπτικό –και όχι μόνο– τοπίο, από το «Motel Bates» μέχρι το «Fargo» και από το «Hannibal» μέχρι το πολύ πρόσφατο «Westworld» (για να μην αναφέρουμε τη σειρά που ετοιμάζεται βασισμένη στο απολαυστικό mockumentary του Τάικα Γουατίτι, «What We Do in the Shadows»), την ίδια στιγμή έχει δώσει μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα που εξελίσσουν δημιουργικά την αρχική τους πηγή έμπνευσης.

Περιμένουμε, λοιπόν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό το νέο σχέδιο, έστω κι αν κανένας από τους υπόλοιπους συντελεστές της πρωτότυπης ταινίας δεν αναμένεται να έχει ανάμειξη στην τηλεοπτική της διασκευή.

[Πηγή: Flix.gr]

SHARE:

24Media Network