Κάννες 2022: Στον Ρούμπεν Έστλουντ ο Χρυσός Φοίνικας για το Triangle of sadness

Κάννες 2022: Στον Ρούμπεν Έστλουντ ο Χρυσός Φοίνικας για το Triangle of sadness
O Ruben Ostlund με τον Χρυσό Φοίνικα του 75ου Φεστιβάλ Καννών για το Triangle of Sadness Joel C Ryan/Invision/AP

Θρίαμβος στις Κάννες για τον Σουηδό Ρούμπεν Έστλουντ και το γυρισμένο στην Εύβοια, Triangle of sadness. Οι νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Το Triangle of Sadness του Ρούμπεν Έστλουντ πήρε τον Χρυσό Φοίνικα στο 75ο Φεστιβάλ Καννών, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (28/05).

Είναι ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας που παίρνει ο Σουηδός σκηνοθέτης στις Κάννες. Πρόκειται για μια όξινη σάτιρα των υπερπλούσιων και των ταξικών σχέσεων στις δυτικές κοινωνίες. Η ταινία του γυρίστηκε στη Χιλιαδού, στην Εύβοια.

Η Ιρανή Ζαρ Αμίρ Εμπραχίμι το βραβείο γυναικείου ρόλου

Η Ιρανή ηθοποιός Ζαρ Αμίρ Εμπραχίμι, η οποία αναγκάστηκε να φύγει από το Ιράν για τη Γαλλία το 2008 έπειτα από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, απέσπασε το βραβείο γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο θρίλερ του Αλί Αμπάσι “Holy Spider”. Στα γαλλικά ο τίτλος του φιλμ νουάρ είναι “Les nuits de Mashhad” (Οι νύχτες της Μασχάντ).

Η ηθοποιός μίλησε στα φαρσί κατά την παραλαβή του βραβείου της. “Απόψε έχω την αίσθηση ότι είχα ένα πολύ μεγάλο ταξίδι πριν φτάσω εδώ σε αυτή τη σκηνή (…) ένα ταξίδι που σημαδεύτηκε από ταπεινώσεις”, είπε, ευχαριστώντας τη Γαλλία που την δέχθηκε.

Ο Νοτιοκορεάτης Σονγκ Κανγκ-χο το βραβείο ανδρικού ρόλου

Ο Νοτιοκορεάτης σταρ Σονγκ Κανγκ-χο, 55 ετών, κέρδισε το βραβείο ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Broker” του Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-Εντα.

Αγαπημένος ηθοποιός του συμπατριώτη του Μπονγκ-Τζουν-χο, και πρωταγωνιστής της ταινίας του “Παράσιτο”, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα το 2019, υποδύεται σε αυτήν την ταινία του Κόρε-εντα έναν άνδρα που εμπλέκεται σε εμπορία βρεφών…

“Είμαι πολύ ευτυχής για όλη μου την οικογένεια”, είπε τελείως λιτά παραλαμβάνοντας το βραβείο του στις Κάννες.

Η Γαλλίδα Κλερ Ντενί και o Βέλγος Λούκας Ντοντ μοιράζονται το Μέγα Βραβείο

Το Grand Prix, το Μέγα Βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών, τη δεύτερη σημαντικότερη διάκριση του θεσμού, μοιράζονται η Γαλλίδα Κλερ Ντενί για την ταινία της “Stars at noon” (Αστέρια του Απομεσήμερου) και ο 31 ετών Βέλγος σκηνοθέτης Λούκας Ντοντ, ο βενιαμίν του διαγωνιστικού τμήματος, για την ταινία “Close”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version