ΚΑΝΝΕΣ 2022

Σινεφίλ ζητούν ένα εισιτήριο στις Κάννες

Στις Κάννες, το πραγματικό φεστιβάλ γίνεται μακριά από το κόκκινο χαλί - Το μυστικό πίσω από τις ουρές των καλοντυμένων

Στο ερώτημα, αν αξίζει να επισκεφτείς τις Κάννες τις ημέρες του Φεστιβάλ, ακόμη και αν δεν ανήκεις στον κινηματογραφικό χώρο, η απάντηση είναι πάντα ένα ηχηρό “ΝΑΙ”. Όλα τα παραλειπόμενα.

Μετά το "Mad Max Fury Road": Τζορτζ Μίλερ και Τίλντα Σουίντον μας μιλούν για το νέο έπος φαντασίας τους

Μετά το "Mad Max Fury Road": Τζορτζ Μίλερ και Τίλντα Σουίντον μας μιλούν για το νέο έπος φαντασίας τους

7 χρόνια μετά το αριστούργημα Mad Max: Fury Road, o Τζορτζ Μίλερ επιστρέφει με νέα ταινία, το ρομαντικό έπος φαντασίας 3000 Χρόνια Προσμονής. Καθίσαμε με τον Μίλερ και την πρωταγωνίστρια Τίλντα Σουίντον για να μιλήσουμε για μύθους και αφηγήσεις– στο σινεμά και τη ζωή.

Λέα Σεϊντού, Οκτώβριος '21

Κάννες, μέρα 5η: Η Λέα Σεϊντού μας εξηγεί τι θέλει να είναι η νέα Εμμανουέλα της

Ρωτήσαμε τη Λέα Σεϊντού για τη νέα Εμμανουέλα, συζητήσαμε με την Αλίσια Βικάντερ και είδαμε το γυρισμένο στην Ελλάδα Triangle of Sadness του Ρούμπεν Έστλουντ. Όλα τα τελευταία νέα από την Κρουαζέτ.

Director Kirill Serebrennikov poses for photographers at the photo call for the film 'Tchaikovsky's Wife' at the 75th international film festival, Cannes, southern France, Thursday, May 19, 2022. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Σερεμπρένικοφ: "Πρέπει να ξαναχτίσουμε τα πάντα στη Ρωσία - Επειδή τα πάντα καταστράφηκαν σε ένα δευτερόλεπτο"

Ο σπουδαίος Ρώσος σκηνοθέτης Κίριλ Σερεμπρένικοφ είναι πια ελεύθερος και μας μιλάει στις Κάννες. Επίσης, τα highlights της διοργάνωσης ως τώρα.

O Ρώσος σκηνοθέτης Κίριλ Σερεμπρένικοφ

Φεστιβάλ Καννών: Ρώσος σκηνοθέτης ξέσπασε για όσους οργίστηκαν με την παρουσία του - "Μην εξοστρακίζετε ανθρώπους"

Ο Ρώσος σκηνοθέτης Κίριλ Σερεμπρένικοφ, ο οποίος είναι επικριτής του Κρεμλίνου, απαντά σε όσους οργίστηκαν με την παρουσία του στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η μικρού μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή τραγουδιστή Γιώργο Μαζωνάκη, «Στον Θρόνο του Ξέρξη»

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πάει στις Κάννες

Ο ρόλος του Γιώργου Mαζωνάκη στη μικρού μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου, "Στον Θρόνο του Ξέρξη", εμφανίζεται αντίστοιχα αινιγματικός και αυτοβιογραφικός. Αινιγματικός, ως προς το αν είναι άνθρωπος ή μηχανή.