Όσκαρ 2021: Στο “Nomadland” και την Κλόι Ζάο το βραβείο Σκηνοθεσίας

Όσκαρ 2021: Στο “Nomadland” και την Κλόι Ζάο το βραβείο Σκηνοθεσίας
Chloe Zhao Associated Press

Η Κλόι Ζάο είναι η μόλις η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει το Όσκαρ Σκηνοθεσίας στην ιστορία του θεσμού, για την ταινία της "Nomadland.

Η ταινία “Nomadland” της Κλόι Ζάο (Chloé Zhao) απέσπασε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας στην 93η Τελετή Απονομής των διάσημων κινηματογραφικών βραβείων.

Το βραβείο Σκηνοθεσίας ήταν από τα πιο κλειδωμένα Όσκαρ της βραδιάς, σε μια χρονιά που για πρώτη φορά στην ιστορία της Ακαδημίας δύο γυναίκες προτείνονται για το βραβείο. Η Κλόι Τζάο είναι η πρώτη σκηνοθέτης ασιατικής καταγωγής που ήταν υποψήφια, ενώ είναι ημόλις η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει το Όσκαρ Σκηνοθεσίας στην ιστορία του θεσμού.

Η Κλόι Τζάο (προσωπικά υποψήφια για 4 Όσκαρ φέτος) είναι μια δημιουργός που ερχόμενη από άλλη χώρα έχει ωστόσο αφιερώσει όλη της την καριέρα στην εξερεύνηση της Αμερικάνικης ταυτότητας με ένα εξαιρετικό σερί τριών φιλμ κι η οποία παράλληλα έχει αναλάβει το επόμενο μπλοκμπάστερ της Marvel δείχνοντας έτοιμη να δουλέψει και γύρω από το σύστημα αλλά και μέσα σε αυτό.

Η εμφάνισή της στο Κόκκινο Χαλί ήταν αρκετά λιτή, με την ίδια να προτιμά απλά ρούχα και παπούτσια sneakers, σε αντίθεση με τις τουαλέτες και τις γόβες που είδαμε.

Όσκαρ Σκηνοθεσίας 2021 – Υποψηφιότητες

Τόμας Βίντερμπεργκ – “Another Round”

Ντέιβιντ Φίντσερ -“Mank”

Λι Άιζακ Τσουνγκ – “Mank”

Κλόι Ζάο – “Nomadlandd”

Έμεραλντ Φίνελ -“Promising Young Woman”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα