Στριμάρουν τώρα: Οι “Ρικάρντο” του Άαρον Σόρκιν με την Νικόλ Κίντμαν να πηγαίνει για Όσκαρ

Στριμάρουν τώρα: Οι “Ρικάρντο” του Άαρον Σόρκιν με την Νικόλ Κίντμαν να πηγαίνει για Όσκαρ

Σινεμά από το σπίτι, κάθε εβδομάδα. Οι τοπ επιλογές, διαλεγμένες κάθε εβδομάδα από το NEWS 24/7.

Πολλές οι streaming επιλογές στο ελληνικό ίντερνετ, γι’αυτό κι εμείς διαλέγουμε κάθε εβδομάδα τους τοπ τίτλους που αξίζει να δοκιμάσεις. Σήμερα κλείνουμε το ‘21 με τη νέα ταινία του Άαρον Σόρκιν (“Η Δίκη των 7 του Σικάγου”) απευθείας στο Amazon Prime Video, Marvel, Σιάμαλαν και μια σινεφίλ επιλογή από Ασία.

Είμαστε οι Ρικάρντο

Στη διάρκεια μια εβδομάδας της παραγωγής του θρυλικού σίτκομ “I Love Lucy”, από την ανάγνωση του σεναρίου τη Δευτέρα ως τα ζωντανά γυρίσματα της Παρασκευής, η Λουσίλ Μπολ (Νικόλ Κίντμαν) κι ο Ντέσι Αρνάζ (Χαβιέ Μπαρδέμ) αντιμετωπίζουν μια σειρά από προσωπικές και επαγγελματικές κρίσεις που θέτουν σε απειλή το σόου τους, τις καριέρες τους και τον ίδιο τον γάμο τους.

Ο Άαρον Σόρκιν επιστρέφει μετά το βραβευμένο “Η Δίκη των 7 του Σικάγου” με ένα βιογραφικό δράμα που εστιάζει σε μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής της ηρωίδας του (κάτι παρεμφερές είδαμε στο σενάριό του για το “Steve Jobs”) και παρότι δεν έχει αποσπάσει ιδιαίτερα θερμές κριτικές, μοιάζει αν μη τι άλλο να στέλνει τη Νικόλ Κίντμαν σε άλλη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Στριμάρει: Prime Video

Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών

Ο Σανγκ-Τσι εργάζεται ως παρκαδόρος στο Σαν Φρανσίσκο, προσπαθώντας να ξεχάσει τον τρόπο ανατροφής του από τον πατέρα του. Μέχρι που δέχεται την επίσκεψη μιας ομάδας εκτελεστών και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του. Η καλύτερη από τις τρεις φετινές μη-Spider-Man ταινίες της Marvel φέρνει μια νέα αισθητική πρόταση δράσης στο MCU, έχοντας μάλιστα ως βασικό κακό τον Τόνι Λέουνγκ της “Ερωτικής Επιθυμίας”, έναν από τους κορυφαίους εν ζωή ηθοποιούς.

Στριμάρει: COSMOTE Movies Club, Vodafone On Demand

Old

Στη διάρκεια των διακοπών τους σε πολυτελές θέρετρο, τα μέλη μιας οικογένειας ανακαλύπτουν μια απομονωμένη παραλία που μοιάζει με επίγειο παράδεισο. Δεν περιμένουν, όμως, πως το ειδυλλιακό μέρος κρύβει ένα θανάσιμο μυστικό. Η εκπληκτική φετινή δουλειά του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, συνδυάζει υπαρξιακό και σωματικό τρόμο σε ένα φιλμ απόλυτα ταιριαστό με την αποπνικτική αίσθηση της στιγμής που βιώνουμε. Με Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βίκι Κριπς, Τόμασιν Μακένζι.

Στριμάρει: COSMOTE Movies Club

Wife of a Spy

To 1940 o πληθυσμός της Ιαπωνίας είναι διχασμένος ως προς την συμμετοχή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Σατόκο, σύζυγος ενός εμπόρου υφασμάτων, είναι αφοσιωμένη στον άντρα της αλλά αρχίζει να υποπτεύεται πως κάτι ύποπτο κρύβει. Σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένη σε ένα παιχνίδι θανάτου όπου είναι αναγκασμένη να κρύβει διαρκώς τις αληθινές της προθέσεις. Ο πάντα απρόβλεπτος Κιγιόσι Κουροσάβα (“Pulse”) αλλάζει και πάλι είδος, στρέφεται στην παράδοση του Χίτσκοκ και σκηνοθετεί ένα καθηλωτικό δράμα εποχής που βραβεύτηκε με Ασημένιο Λιοντάρι στη Βενετία.

Στριμάρει: Mubi

Molly’s Game

Με αφορμή τους “Ρικάρντο”, ας θυμηθούμε μια παλιότερη ταινία του Σόρκιν που είναι διαθέσιμη αυτό το διάστημα, και για πολλούς είναι η καλύτερη όσων έχει σκηνοθετήσει. Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Μόλι Μπλουμ (Τζέσικα Τσαστέιν), η ταινία ακολουθεί μια χαρισματική γυναίκα που δουλεύει ως υπεύθυνη ενός χώρου στον οποίο διοργανώνονται παρτίδες πόκερ με υψηλά πονταρίσματα και στις οποίες συμμετέχουν κινηματογραφικοί αστέρες, επιχειρηματίες και διαβόητοι μαφιόζοι. Για μία δεκαετία, η Μόλι απολαμβάνει την επιτυχία και τα χρήματα, όμως η τύχη της τελειώνει όταν το παιχνίδι της μπαίνει στο μάτι της ρωσικής μαφίας.

Στριμάρει: Viva

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα