Το ANIMASYROS επιστρέφει- Ανοιχτό κάλεσμα για υποβολή ταινιών!

Διαβάζεται σε 4'
ANIMASYROS
Inbulb creative photography | Alexandros Petrakis

Με την Αφρική στο επίκεντρο, μία νέα στρατηγική συνεργασία με το Φεστιβάλ του Annecy και όλες τις σύγχρονες τάσεις του διεθνούς ανιμέισον, το ANIMASYROS 2024 επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ!

To ANIMASYROS, το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, επιστρέφει, από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και καλεί δημιουργούς απ’ όλο τον κόσμο να καταθέσουν τις ταινίες τους έως την 1η Ιουνίου 2024.

Το πρόγραμμα του ANIMASYROS 2024 περιλαμβάνει 8 διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, την Αγορά – που αποτελεί πλέον κέντρο αναφοράς για τη βιομηχανία του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων, νέες διεθνείς και εγχώριες συνεργασίες.

Η κύρια θεματική της φετινής διοργάνωσης “Αφρική: Μια Ήπειρος Κινουμένων Σχεδίων” είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη αφρικανική δημιουργία και παραγωγή κινουμένων σχεδίων και διατρέχει όλους τους πυλώνες του Φεστιβάλ στοχεύοντας να αναδείξει το πλούσιο μωσαϊκό της αφήγησης και της καλλιτεχνικής καινοτομίας που προέρχεται απ’ αυτήν την περιοχή του πλανήτη.

Επιπλέον, το ANIMASYROS 2024, αναγνωρίζοντας τη συνεχώς εξελισσόμενη και ιδιαίτερα δραστήρια σκηνή ανιμέισον της κεντρικής Ευρώπης, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη Σλοβακία με τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων που έχει να επιδείξει η εγχώρια παραγωγή.

ANIMASYROS
Inbulb creative photography | Alexandros Petrakis

Αγορά του ANIMASYROS

Η Αγορά του ANIMASYROS, ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια του Φεστιβάλ, γιορτάζει τα δέκα της χρόνια με την έναρξη της νέας στρατηγικής συνεργασίας με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Annecy – το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στον κόσμο! – στο πλαίσιο του Pitching Forum, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας.

Παράλληλα, οι παρουσιάσεις, τα στρογγυλά τραπέζια, τα σεμινάρια, τα masterclasses, οι συναντήσεις δικτύωσης, η ενότητα των speed dating sessions που εγκαινιάστηκε πέρυσι και οι παρουσιάσεις έργων σε εξέλιξη προσφέρουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να προωθήσουν το έργο τους, να συναντηθούν με τους leaders της βιομηχανίας, να ανακαλύψουν τη διεθνή κοινότητα και να έρθουν σε επαφή με τις επιτυχίες του μέλλοντος.

Η Αγορά, φέτος, εμβαθύνει στο κεντρικό θέμα του ANIMASYROS σκιαγραφώντας τις σύγχρονες τάσεις του αφρικανικού ανιμέισον, καλύπτοντας παράλληλα ένα ευρύ φάσμα επιμέρους θεματικών, από τη διαφήμιση μέχρι το VR.

Το ελληνικό ανιμέισον συνεχίζει να έχει κεντρική θέση στη διοργάνωση και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται, για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, το καλοκαίρι πριν από το Φεστιβάλ, οι Animation Agora Days, ένα διήμερο δράσεων για Έλληνες δημιουργούς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ANIMASYROS 2024 περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, εργαστήρια κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, παιδιά, εφήβους, νέους επαγγελματίες, ΑμεΑ και τους αγαπημένους μας “βετεράνους” (άτομα τρίτης ηλικίας), τα οποία φέτος αντλούν έμπνευση από την αφρικανική ήπειρο.

ANIMASYROS
Inbulb creative photography | Alexandros Petrakis

Οπτική ταυτότητα

Η οπτική ταυτότητα του 17ου ANIMASYROS φέρει την υπογραφή της Γεωργιάννας Νταλάρα.

Η Γεωργιάννα σπούδασε στις ΗΠΑ (BA Theatre and Literature), στην Αγγλία (MA Text and Performance) και στην Ελλάδα (διδασκαλία γιόγκα πιστοποιημένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γιόγκα). Εργάζεται ως ηθοποιός, εικαστικός καλλιτέχνης και δασκάλα γιόγκα. Διδάσκει ομάδες μαθητών και ιδιαίτερα μαθήματα σε σπίτια και εξωτερικούς χώρους.

Το μήνυμα που μοιράζεται με τους φίλους του ANIMASYROS η δημιουργός: «Κάποιες ήπειροι, κάποιοι χρόνοι, κάποια χρώματα, κάποιοι ίδιοι. Αυτοί, όλοι. Μαζί σαν ένα. Εδώ. Τώρα. Για λίγο. Για πάντα. Μαζί, μια γη.»

Κάλεσμα για συμμετοχές

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα διαγωνιστικά τμήματα της φετινής διοργάνωσης υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της σελίδας του ANIMASYROS στην πλατφόρμα FilmFreeway:  https://filmfreeway.com/AnimaSyrosInternationalAnimationFestivalAgora-949575

Η προθεσμία των αιτήσεων συμμετοχής είναι η 1η Ιουνίου 2024.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα