Διαμαρτυρία κατά της αρχαιοκαπηλίας έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Διαμαρτυρία κατά της αρχαιοκαπηλίας έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Διαμαρτυρία έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Youtube

Κινητοποίηση από Συλλόγους στα εγκαίνια της έκθεσης "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαμαρτυρία πραγματοποίησε ομάδα ατόμων έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το βράδυ της Τετάρτης (02/11), την ώρα των εγκαινίων της έκθεσης 15 αντικειμένων από τα 161 της Συλλογής Στερν, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάλεσμα στη σημερινή κινητοποίηση είχαν απευθύνει από χθες ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής-Στερεάς και Νήσων και το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ.

Τα πέντε σωματεία κάλεσαν σε συγκέντρωση “ενάντια στη νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας” στις 7 μ.μ., στη Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου, περιοχή Ρηγίλλης, με αφορμή την έκθεση με τίτλο “Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής“, που ξεκινά κανονικά την Πέμπτη (03/11) στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Στις 2 Νοεμβρίου εγκαινιάζουν, εν κρυπτώ, έκθεση 15 αντικειμένων από τα 161 της Συλλογής Στερν στο ιδιωτικό Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Τα αντικείμενα αυτά δεν έχουν ελεγχθεί με τη νόμιμη διαδικασία για το αν είναι αυθεντικά ή κίβδηλα, ούτε για το πώς βρέθηκαν από τις Κυκλάδες στη συλλογή ενός πολυεκατομμυριούχου στη Νέα Υόρκη“, έγραφαν, μεταξύ άλλων, τα σωματεία σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η ανάρτηση του Πάνου Σκουρολιάκου:

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχη Πολιτισμιού Πάνο Σκουρολιάκο, οι αστυνομικοί προκάλεσαν ένταση, απωθώντας τους ειρηνικούς διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα