ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Νέα, ειδήσεις και αρθρογραφία για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια έκθεσης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Συλλογή Στερν: Φιέστα αρχαιοκαπηλίας παρουσία Μητσοτάκη

Εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η έκθεση 15 κυκλαδικών αρχαιοτήτων από τις 161 της συλλογής Στερν. Για "επαναπατρισμό" έκανε λόγο ο πρωθυπουργός. Θύελλα αντιδράσεων για τα "κλεμμένα" και την απουσία ελέγχου.

Διαμαρτυρία έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Διαμαρτυρία κατά της αρχαιοκαπηλίας έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Κινητοποίηση από Συλλόγους στα εγκαίνια της έκθεσης "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Κινητοποίηση πέντε σωματείων ενάντια στη "νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας" - Τα αιτήματά τους

Σκάνδαλο ολκής χαρακτηρίζουν σωματεία τη "διαβόητη συμφωνία" για τα 161 κυκλαδικά αντικείμενα καλώντας σε κινητοποίηση ενάντια στη νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας αύριο, Τετάρτη.

Εικόνα από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Είναι τόσο καινοφανής όσο ισχυρίζονται οι New York Times η συμφωνία για τις 161 κυκλαδικές αρχαιότητες;

Οι 161 αρχαιότητες μπήκαν ήδη σε κούτες και ετοιμάζονται να εκτεθούν, όμως έχουν περάσει 10 μέρες που βρέθηκε αντικείμενο λαθρανασκαφής και παράνομης διακίνησης ανάμεσά τους και επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε από κανέναν.

Σία Αναγνωστοπούλου.

Αναγνωστοπούλου για κυκλαδικές αρχαιότητες: Μητσοτάκης και Μενδώνη "φτύνουν" καταπρόσωπο τον ελληνικό λαό

Για "μπίζνα αρχαιοκαπηλίας" με θύμα "τον ελληνικό λαό" κάνει λόγο η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη συμφωνία για τις 161 κυκλαδικές αρχαιότητες που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή.

Ένα κυκλαδικό ειδώλιο

161 Κυκλαδικές Αρχαιότητες: Ένα σκάνδαλο που σε αφορά περισσότερο από όσο νομίζεις

H αρχαιολόγος Δέσποινα Κουτσούμπα εξηγεί γιατί η συμφωνία του υπουργείου Πολιτισμού με το ΜΕΤ για τις 161 κυκλαδικές αρχαιότητες που ψηφίζεται σήμερα αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο. Ο αρχαιολογικός νόμος, ο Στερν και τι χάνει η Ελλάδα.

Museum of Cycladic Art, Athens, Greece on February 15, 2018. /   , , 15  2018.

Η κυβέρνηση "νομιμοποιεί" τον αρχαιοκάπηλο Στερν - Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων απαντά σε όσα υποστήριξε η υπουργός Πολιτισμού ενώπιον των μελών της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ότι το ΥΠΠΟΑ "δεν γνώριζε τις αρχαιότητες της Συλλογής Στερν". Τι συμβαίνει με τη συλλογή των 161 κυλαδικών αρχαιοτήτων.

Εικόνα από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Χρήστος Τσιρογιάννης για ΜΕΤ: "Το ΥΠΠΟ έπρεπε να αποφύγει τη συνεργασία με ένα μουσείο απ’ όπου συνεχώς κατάσχονται παράνομες αρχαιότητες"

Ο αρχαιολόγος Χρήστος Τσιρογιάννης μιλά στο NEWS 24/7 για τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης. Την ίδια στιγμή η εισαγγελία της πόλης "εκθέτει" και πάλι το Μουσείο πως εκθέτει παράνομα αντικείμενα.

 «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

"ΚΑΛΛΟΣ": Μία βόλτα στις πολλαπλές πτυχές της υπέρτατης ομορφιάς

Το NEWS 24/7 περιηγήθηκε στην εξαιρετικής σύλληψης έκθεση για τις πολλαπλές πτυχές της έννοιας του «Κάλλους» στην καθημερινή ζωή και τη φιλοσοφική σκέψη της αρχαίας Ελλάδας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.