Εικόνες ντροπής: Άγνωστοι βανδάλισαν και έκλεψαν το Ωδείο Athenaeum

Βανδαλισμοί στο ωδείο Athenaeum
Βανδαλισμοί στο ωδείο Athenaeum ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θλιβερές και εξοργιστικές εικόνες από το Ωδείο Αθηνών Athenaeum. Άγνωστοι μπήκαν ανενόχλητοι εν μέσω lockdown στο χώρο και έκλεψαν ό,τι μπορούσαν, ενώ παράλληλα κατέστρεψαν τα πάντα με μανία.

Μία πολύ δυσάρεστη εικόνα έρχεται απο το κέντρο της Αθηνας και συγκεκριμένα από την οδό Αδριανού, όπου άγνωστοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς και κλοπές στο Ωδείο Athenaeum.

Το Ωδείο έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες καταστροφής γράφοντας ότι "με τον covid 19 οι κλέφτες δρουν ανενόχλητοι", αφού λόγω του lockdown Οοχώρος παρέμενε κλειστός.

ADVERTISING
Βανδαλισμοί στο ωδείο Athenaeum
Βανδαλισμοί στο ωδείο Athenaeum ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεταξύ άλλων οι δράστες έκλεψαν και κατέστρεψαν μουσικά όργανα, αδειάζοντας το περιεχόμενο από τους πυροσβεστήρες σε δεκάδες πιάνα.

Βανδαλισμοί στο ωδείο Athenaeum
Βανδαλισμοί στο ωδείο Athenaeum ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Η έρημη, λόγω lockdown, οδός Αδριανού, όπου στο νούμερο 3 εδώ και 22 χρόνια στεγάζονται το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum (Ατενέουμ), έδωσαν μια λαμπρή ευκαιρία σε κλέφτες να κόψουν σιδεριά παραθύρου, να παραβιάσουν πόρτες και με την ησυχία τους να βανδαλίσουν, καταστρέψουν και απογυμνώσουν το κτίριο αλλά και να απαλλοτριώσουν τη μεγάλη περιουσία των δύο οργανισμών", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Βανδαλισμοί στο ωδείο Athenaeum
Βανδαλισμοί στο ωδείο Athenaeum ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βανδαλισμοί στο ωδείο Athenaeum
Βανδαλισμοί στο ωδείο Athenaeum ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και συνεχίζει: "Κάποια στιγμή, τις τελευταίες 20 ημέρες, οι παραπάνω αναφερόμενοι παραβατικοί εγκαταστάθηκαν, στην ουσία, στο κτίριο και αφού έψαξαν σχολαστικά και άδειασαν όλες τις βιβλιοθήκες -μουσικές και της διοίκησης-, τα γραφεία, το λογιστήριο και τους υπόλοιπους χώρους του, έκλεψαν ή κατέστρεψαν τα πάντα: Κιθάρες, βιολοντσέλο κοντραμπάσο, άρπα, μεταλλόφωνα και ξυλόφωνα, 3 σετ ντραμς, πίνακες, γλυπτά και φωτιστικά, τηλεφωνικό κέντρο και υπολογιστές, σωληνώσεις ύδρευσης, θέρμανσης και καλωδιώσεις ΔΕΗ. Με αποκορύφωμα την καταστροφή του σετ των μεγάλων κρουστών, που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν, για να αποσπάσουν τα μεταλλικά στεφάνια των τυμπάνων και τέλος προχώρησαν στον ψεκασμό όλου του εσωτερικού του τριώροφου κτηρίου με σκόνη από τους πυροσβεστήρες. Από τον ψεκασμό δεν γλίτωσαν ούτε και τα 18 πιάνα που βρέθηκαν ανοικτά και σε άθλια κατάσταση. Τελικά, κάτοικος της περιοχής τους αντιλήφθηκε, κάποια στιγμή που έφευγαν και έγινε γνωστή και η τεράστια καταστροφή -παράπλευρη συνέπεια της πανδημίας".

"Το Athenaeum, διοίκηση, καθηγητές και σπουδαστές, αυτή τη στιγμή, μετά το πρώτο μεγάλο σοκ και αναμένοντας την απόφαση για την επαναλειτουργία και των Ωδείων, έχει αποδοθεί σε έναν αγώνα αποκατάστασης κάποιων βασικών συνθηκών λειτουργίας του ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εξετάσεις για τα διπλώματα τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, αλλά και τα μαθήματα των 200 σπουδαστών του", καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλιο από το Ωδείο Αθηνών - Athens Conservatoire

"Το Ωδείο Αθηνών δηλώνει τη συμπάθειά του προς το Ωδείο Athenaeum και το Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο και εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τον βανδαλισμό των εγκαταστάσεών του. Ένα τέτοιο πλήγμα στη γνώση και τον πολιτισμό δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας απέναντι στη βία και μας αφυπνίζει όλους. Ιδίως στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, οι εικόνες της καταστροφής που είδαν το φως της δημοσιότητας, πληγώνουν και μας θυμίζουν πως οι αξίες της τέχνης και του πολιτισμού αποτελούσαν ανέκαθεν καταφύγιο για την ανθρωπότητα και έκφραση ελπίδας. Η οικογένεια του Ωδείου Αθηνών συμπαραστέκεται στη διοίκηση και στους συναδέλφους του Athenaeum και εύχεται δύναμη, άμεση αποκατάσταση των ζημιών και σύντομα επιστροφή στις δραστηριότητες του", τόνισε το Ωδείο σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Lockdown
SHARE:

24Media Network