Ελληνικό metoo: Τέλος ο Νικολάου από το ΚΘΒΕ

Ελληνικό metoo: Τέλος ο Νικολάου από το ΚΘΒΕ
COPYRIGHT 2021 EVANGELOS_GKIKOPOULOS

Το Υπουργείο Πολιτισμού απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ. Τι αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Παρελθόν από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποτελεί ο ηθοποιός Νίκος Νικολάου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται: “Σε κάθε περίπτωση, η δικαίωση οποιουδήποτε πιθανού θύματος οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού βίας ή κατάχρησης εξουσίας, καθώς και η διαλεύκανση οποιασδήποτε καταγγελίας από τη Δικαιοσύνη, είναι αδιαπραγμάτευτες σε ένα ευνομούμενο κράτος. Προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η προστασία του κύρους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του συνόλου των εποπτευομένων φορέων του. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, το υπουργείο προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την πρώτη στιγμή. Επιπλέον, αναγνωρίζει ότι μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του, ή να προκύψει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, δεν μπορεί το ΚΘΒΕ να λειτουργεί στη σκιά δημοσιευμάτων κι αντεγκλήσεων.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να προχωρήσει σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του φορέα, για την άμεση και μέχρι νεωτέρας αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Νικολάου, τουλάχιστον μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του υπουργείου ή να υπάρξουν σαφέστερα δεδομένα» επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα